Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Διάσταση στους θεσμούς για τις συντάξεις
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Διάσταση στους θεσμούς για τις συντάξεις

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Μόνο η Κομισιόν το βλέπει θετικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΔΝΤ, ESM και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ήρθαν στην Ελλάδα για τον πρώτο έλεγχο μετά τη λήξη του προγράμματος, δεν έχουν κοινή ατζέντα.

Από το εσωτερικό του κουαρτέτου προκύπτει, ότι η Κομισιόν είναι η μόνη που βλέπει θετικά την αναβολή του μέτρου περικοπής της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019 με τους άλλους τρεις εκπροσώπους να βρίσκονται απέναντι.

ΔΝΤ, ESM και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το μέτρο είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό και γι' αυτό το λόγο επιμένουν στην εφαρμογή όσων έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση.

Ωστόσο η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτύχει, τουλάχιστον, την αναβολή του μέτρου για το 2019.

Τσίπρας στο Euronews: Αν πετύχουμε τους στόχους δεν θα περικοπούν

Την ίδια ώρα, σε μια αποκλειστική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ελληνική υπηρεσία του euronews και την Εφη Κουτσοκώστα ο πρωθυπουργός απαντώντας για τις συντάξεις επισήμανε ότι είναι θέμα της κυβέρνησης να αποφασίσει τα μέσα επίτευξης των στόχων».



Όπως εξήγησε «ωφέλιμο για την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας είναι να σταματήσουν οι περικοπές και η λιτότητα που δημιουργούν μια αντικυκλική πολιτική που μειώνουν τη ζήτηση, την κατανάλωση και άρα σπρώχνουν ξανά την οικονομία σε ένα σπιράλ ύφεσης που μόλις τώρα ξεφύγαμε από αυτό. Είμαι αισιόδοξος ότι τα νούμερα θα είναι θετικά και άρα θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι προς όφελος της οικονομίας και των συνταξιούχων και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Έχει διαβαστεί 1628 φορές