Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Εβδομάδα έντονων διεργασιών για το Κυπριακό
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εβδομάδα έντονων διεργασιών για το Κυπριακό

από Lepanto RTV

Κύπρος: Μόνο ο Αναστασιάδης μπορεί να εκπροσωπήσει τη Λευκωσία στη Γενεύη

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες για το Κυπριακό, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να συναντηθούν στην Άγκυρα οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο κατ’ ιδίαν συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Συνάντηση που θα έχει ως επίκεντρο το θέμα των εγγυήσεων και που αν πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα σηματοδοτεί την απαρχή επίλυσης του Κυπριακού.

Κύπρος: Μόνο ο Αναστασιάδης μπορεί να εκπροσωπήσει τη Λευκωσία στη Γενεύη

Τις αμέσως επόμενες ημέρες -ίσως και πριν από τη συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των ΥΠΕΞ- αναμένεται επίσης να επισκεφθούν την Αθήνα ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, προκειμένου να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων.

Η κινητικότητα των επόμενων ημερών συμπληρώνεται με δυο τουλάχιστον συναντήσεις που θα έχει ο Νίκος Αναστασιάδης με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, πιθανόν στις 4 και 7 Ιανουαρίου, ενώ στις 9 Ιανουαρίου -τρεις ημέρες πριν από την πολυμερή- θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις των δυο κοινοτήτων.

Τις επόμενες ημέρες, άλλωστε, αναμένονται σημαντικές πρωτοβουλίες, πρωτίστως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: patranews.gr

Έχει διαβαστεί 1477 φορές