Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τι περιμένουν Τσίπρας και Μητσοτάκης από τον Μακρόν
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τι περιμένουν Τσίπρας και Μητσοτάκης από τον Μακρόν

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Τι περιμένουν Τσίπρας και Μητσοτάκης από τον Μακρόν

Οι προσδοκίες από τον νέο γάλλο πρόεδρο

Νέο σύμμαχο για το χρέος φαίνεται ότι αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσωπο του νέου προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, ευελπιστεί σε μια ταχύτατη υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του Μακρόν, η οποία σύμφωνα με την Πειραιώς, έχει σημαντικές ομοιότητες με το πρόγραμμα της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένει από τον Μακρόν στήριξη για το χρέος και συνέχιση της ευνοϊκής για την Ελλάδα πολιτικής Ολάντ.

Την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος είχε δηλώσει: «Είμαι υπέρ μιας συντονισμένης αναδιάρθρωσης του χρέους, διατηρώντας την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Θα ηγηθώ αυτού του αγώνα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, αναζητά σύμμαχο για τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας με έμφαση στην ανάπτυξη, ενώ ποντάρει στην βούληση για αλλαγή της Ευρώπης με τη νέα γενιά πολιτικών στην πρώτη γραμμή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σειρά του, αναμένει από τον γάλλο πρόεδρο στήριξη των ελληνικών θέσεων στον τομέα της οικονομίας και επιβεβαίωση της μεταρρυθμιστικής του ατζέντας που έχει ομοιότητες με της ΝΔ.

Επίσης, ελπίζει ότι η νίκη Μακρόν θα ανοίξει το δρόμο για ανατροπή του «λαϊκισμού» και σε άλλες χώρες.

Έχει διαβαστεί 1410 φορές