Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ποιος σκότωσε τον Βασίλη Γρίβα έξω από το σχολείο στα Γλυκά Νερά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ποιος σκότωσε τον Βασίλη Γρίβα έξω από το σχολείο στα Γλυκά Νερά

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ποιος σκότωσε τον Βασίλη Γρίβα έξω από το σχολείο στα Γλυκά Νερά

Όλα τα νέα στοιχεία

Μία παρόμοια επίθεση που είχε σημειωθεί προ μερικών ετών στο Αιγάλεω με πυροβολισμούς σε βάρος ποινικού ο οποίος συνοδευόταν επίσης από μικρό παιδί, τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες για δολοφονίες «νονών της νύχτας» (κυρίως την περίοδο 2007-2009) αλλά και οι διαμάχες Ελλήνων και Αλβανών ποινικών επανεξετάζονται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας του 47χρονου κατηγορούμενου για εκβιασμούς, Βασίλη Γρίβα, το πρωί της Τετάρτης έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά, όπου συνόδευε τον 11χρονο γιο του. 

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν την Πέμπτη τουλάχιστον 8-9 ποινικούς που είχαν εμπλοκή σε κυκλώματα ληστειών και εκβιασμών για να εξετασθούν για την υπόθεση.

Τα παρελθόν και οι παρακολουθήσεις

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ακόμη για διάφορα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην οικογένεια του δολοφονημένου 48χρονου, με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, για απειλές σε βάρος συγγενών του, με αντιδικίες για την επιμέλεια του 11χρονου παιδιού του, κλ.π. 

Μάλιστα προσφάτως είχε σχηματισθεί δικογραφία, από αστυνομικό τμήμα της Αττικής, σε βάρος ιδιωτικού αστυνομικού που φέρεται να παρακολουθούσε στενή συγγενή του 48χρονου, μετά από εντολές -πιθανόν δικές του.

Χωρίς, όμως, να θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ ότι αυτές οι ενδοοικογενειακές διαμάχες έχουν οποιαδήποτε σχέση με την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του και τις οποίες συνδέουν με νέο κύκλο «εκκαθαρίσεων» στον κόσμο της νύκτας. Με φόβο να υπάρξει μία νέα επίθεση και ο κύκλος του αίματος να συνεχισθεί.

Επιπλέον εξετάζεται ο τρόπος παρακολούθησης του 48χρονου και γιατί οι δράστες αποφάσισαν να του στήσουν την «παγίδα θανάτου» έξω από το σχολείο -όπου δεν πήγαινε συχνά- και μπροστά στα μάτια του παιδιού του. 

Με το δεδομένο ότι ο εν λόγω ποινικός δεν λάμβανε μέτρα ασφαλείας, δεν συνοδευόταν από άλλα άτομα και θα μπορούσε η «ενέδρα» να «στηθεί» και σε άλλα σημεία των καθημερινών κινήσεών του. 

Οι αστυνομικοί ερευνούν τυχόν σχέση της συγκεκριμένης δολοφονικής επίθεσης και με άλλες εγκληματικές ενέργειες όπως αυτή -τον Αύγουστο του 2016- σε βάρος του 42χρονου ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων Μιχάλη Γιατράκη έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, όπως και άλλες.

Ο Βασίλης Γρίβας δολοφονήθηκε στις 8 το πρωί της Τρίτης, όταν ένα αυτοκίνητο με τέσσερις ενόπλους έστησε καρτέρι έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Νερά.

Οι δύο τουλάχιστον από τους κουκουλοφόρους δράστες άρχισαν να πυροβολούν τον 48χρονο προτού προλάβει να αντιδράσει. Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες των 9mm. Το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο, στην οδό Αγαμέμνονος, περίπου 600 μέτρα από το σημείο.

Το παιδί ήταν στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 11χρονος, όταν ο πατέρας του άρχισε να δέχεται τους πυροβολισμούς, δεν είχε βγει ακόμη από το αμάξι -όπως αναφέρθηκε αρχικά- και έχει υποστεί σοκ. 

Τρομαγμένοι ήταν και εκατοντάδες μαθητές αλλά και οι γονείς τους ενώ η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε να μην λειτουργήσει σήμερα, Πέμπτη, το εν λόγω σχολείο, ώστε τα παιδιά και οι συγγενείς τους να μην παραμένουν στον χώρο του εγκλήματος που είχε κατακλυσθεί και από αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 47χρονος που ασχολείτο διαρκώς με το bodybuilding, την περίοδο 1992-2000 συμμετείχε στην ομάδα «μπράβων» του δολοφονηθέντα επιχειρηματία Θέμη Καλαποθαράκου. Πολλά μέλη αυτή της ομάδας ποινικών έχουν αποβιώσει ή και δολοφονηθεί από κακοποιούς των δυτικών προαστίων και του Πειραιά, από τους οποίους οι πιο πολλοί επίσης έχουν σκοτωθεί στον «πόλεμο της νύχτας».

Συμβόλαια θανάτου και πόλεμος ποινικών

Ο 47χρονος είχε πυροβοληθεί το 2003 από «αντίπαλό» του στον ποινικό χώρο, ενώ το 2011 του είχε αποδοθεί ηγετικός ρόλος σε ομάδα εκβιαστών με 29 μέλη, όπου είχαν κατηγορηθεί για σχεδιασμούς δολοφονιών, για ξυλοδαρμούς, για διακίνηση όπλων και εκρηκτικών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και πολλά άλλα. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στην δράση αυτής της συμμορίας συμμετείχαν και αστυνομικοί. Ο 47χρονος είχε φυλακισθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος, προ μερικών μηνών, με περιοριστικούς όρους.

Στελέχη των διωκτικών αρχών μιλούν για «πολυετή πόλεμο εξόντωσης ανάμεσα στις εγκληματικές οργανώσεις» που φαίνεται να αναβιώνει τον τελευταίο καιρό. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του Βασίλη Γρίβα να πρόκειται για «συνέχεια» της αιματηρής επίθεσης, στις αρχές Ιανουαρίου, στην αίθουσα δικηγόρων των φυλακών Κορυδαλλού, σε βάρος 43χρονου Έλληνα κρατουμένου για υποθέσεις εγκληματικών επιθέσεων και εκβιάσεων. Για την υπόθεση αυτή είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος δύο Αλβανών κρατουμένων που φέρεται να συμμετείχαν σε συμβόλαια θανάτου.

Όμως οι αστυνομικοί επανεξετάζουν νέα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί τον τελευταίο καιρό για τους δράστες δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος Ελλήνων «νονών», για τον ρόλο ενός νεόκοπου «ποινικού» που οργανώνει συμβόλαια θανάτου, ενώ έχουν σκιαγραφήσει τα κίνητρα των ενεργειών. Με μεγάλο ωστόσο πρόβλημα την συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων.

Έχει διαβαστεί 1434 φορές