Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πολιτική συμφωνία ως το Eurogroup επιδιώκει η Αθήνα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πολιτική συμφωνία ως το Eurogroup επιδιώκει η Αθήνα

από Lepanto RTV

Προς ολοταχώς για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης

Πολιτική συμφωνία, χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, επιδιώκει η Αθήνα, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, για να κλείσει η αξιολόγηση.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαιώνουν ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας με εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την συμμετοχή του Ταμείου και χρηματοδοτικά, στο ελληνικό πρόγραμμα. Διευκρινίζουν πάντως ότι δεν πρόκειται για έκτακτη διαδικασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε το ΔΝΤ να μην βάζει εμπόδια και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός χρονοδιαγράμματος. Για τον προϋπολογισμό, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε ότι τα πλεονάσματα για την οικονομία είναι σημαντικά, παραδέχτηκε ότι πράγματι προβλέπεται υπερφορολόγηση και ζήτησε από όσους ασκούν κριτική να καταθέσουν αντιπρόταση για το πώς θα καλυφθούν τα μεγάλα κενά.

Πάντως, η διαπραγμάτευση κυβέρνησης – θεσμών, θα συνεχιστεί με συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο και με τηλεδιάσκεψη των εμπλεκόμενων πλευρών, πριν από το κρίσιμο EuroWorking Group της Δευτέρας.

Στο μεταξύ, οι συνομιλίες ολοκληρωθήκαν, με σημαντικές εκκρεμότητες στα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό του 2018 και τις μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια.

Για πολύ καλή πρόοδο στις συνομιλίες έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των θεσμών, τονίζοντας ότι στόχος παραμένει μια συνολική συμφωνία σύντομα, η οποία θα αποτιμηθεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα, ένα θετικό σήμα έρχεται απο τον οίκο Moody’s ο οποίος αναβάθμισε σε σταθερές από αρνητικές τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πηγή: ert.gr

Έχει διαβαστεί 1490 φορές