Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Με ποσοστό μεταξύ 54%-60% «No» είπαν οι Ιταλοί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με ποσοστό μεταξύ 54%-60% «No» είπαν οι Ιταλοί

από Lepanto RTV

Υποβάλλει την παραίτησή του ο Ρέντσι

Μία νίκη με πολλούς «πατέρες» και μόνο ένας ηττημένος... Βαριά ήττα για τον Ιταλό πρωθυπουργό στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις αποτελέσματος με βάση την μέχρι στιγμής καταμέτρηση επιβεβαιώνοντας την εικόνα των exit poll.

Την πρόθεση του να παραιτηθεί από τον πρωθυπουργικό θώκο, εξέφρασε ο Ματέο Ρέντζι, ο οποίος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε διάγγελμα του προς τον Ιταλικό λαό το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου και θα παραιτηθεί. Πλέον οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα αναμένονται ραγδαίες με τις εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών 

Η πρώτη προβολή  της δημοσκοπικής  εταιρίας Emg Acqua, επί δείγματος  πραγματικών ψήφων,  δίνει ποσοστό 59,2% στο «όχι» και 40,8% στο «όχι», όπως μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7.

Μπροστά το «όχι» με ποσοστό μεταξύ 57%-61% προβολή αποτελέσματος του ινστιτιούτου Piepoli για την RaiNews24.

Τι «είπαν» ταν exit poll

Επικράτηση του «όχι» με ποσοστό 54%-58% έναντι 42%-46% του «ναι» έδωσε το αρχικό exit poll της RaiNews24 που δημοσιοποιήθηκε με το κλείσιμο της κάλπης τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Για «μεγάλη νίκη της δημοκρατίας» μίλησε ο ο Ρενάτο Μπρουνέτα από το «αρχηγείο» της Forza Italia ζητώντας την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού.

Παραίτηση Ρέντσι «τα επόμενα λεπτά» και άμεση προκήρυξη εκλογών ζήτησε και η Λέγκα του Βορρά με τον γενικό γραμματέα Ματέο Σαλβίνι να κάνει λόγο για «μεγάλη λαϊκή νίκη και ήττα των ισχυρών εξουσιών, των χρηματιστών, τραπεζιτών και του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων».

Ρεκόρ κατέγραψε η συμμετοχή των Ιταλών στις κάλπες με την προσέλευση στο 57,2% έως τις 19.00 το απόγευμα, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών. Ψήφισε το 30,89% των Ιταλών του εξωτερικού.

Η Εμίλια-Ρομάνια και το Βένετο είναι μεταξύ των περιφερειών με τη μεγαλύτερη προσέλευση, 65,91% και στις δύο περίιπτώσεις. Στην Καλαβρία καταγράφεται η χαμηλότερη συμμετοχή με ποσοστό 44,32%.

Στο Μιλάνο η προσέλευση το απόγευμα είχε φθάσει το 60% (στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου ψήφισε το 54%).

Πηγή: Εφημερίδα «Γνώμη» των Πατρών

Έχει διαβαστεί 1619 φορές