Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Προτεραιότητα της ΝΔ οι επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Προτεραιότητα της ΝΔ οι επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Προτεραιότητα της ΝΔ οι επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας

Προετοιμασία εν όψει ΔΕΘ

«Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις, ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς, 62». Η ατάκα που χρησιμοποίησε την Τετάρτη ο αρχηγός της ΝΔ στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΣΕΤΕ) στα γραφεία της ΝΔ είναι ενδεικτική του θετικού αφηγήματος το οποίο επιθυμεί να προβάλλεται από την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς πλησιάζει η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης. 

Πεποίθηση του γαλάζιου στρατοπέδου είναι πως η ΝΔ πρέπει να δείξει ότι ο τομέας των ιδιωτικών επενδύσεων - και συνακόλουθα και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα - αποτελεί προνομιακό της πεδίο. 

Όπως επισημαίνεται από την Πειραιώς οι οι όποιες επενδύσεις υπάρχουν στη χώρα μας ξεκίνησαν από τη ΝΔ, ανάμεσά τους τα περιφερειακά αεροδρόμια, ή οι ιδιωτικοποιήσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. 

Αντίθετα, λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις επενδύσεις και χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η περίπτωση του Ελληνικού, που έχει κολλήσει, αλλά και οι Σκουριές στη Χαλκιδική. 

Θεωρούν μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δείξει πως «δήθεν ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις», όπως έγινε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Παπαστράτος. 

Πάντως, το πεδίο των επενδύσεων και των νέων θέσεων εργασίας αναμένεται να αποτελέσουν κεντρικά μηνύματα της ΝΔ στη ΔΕΘ. Γι' αυτό και στην αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσουν την εντατική προετοιμασία σ'αυτόν τον τομέα. 

Για τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.

Έχει διαβαστεί 1365 φορές