Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σοκαριστικές αποκαλύψεις στη Ζάκυνθο: Για μία σέλφι σκότωσαν τον Αμερικανό!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Σοκαριστικές αποκαλύψεις στη Ζάκυνθο: Για μία σέλφι σκότωσαν τον Αμερικανό!

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Σοκαριστικές αποκαλύψεις στη Ζάκυνθο: Για μία σέλφι σκότωσαν τον Αμερικανό!

Έβγαλε μια φωτογραφία με την σερβιτόρα και τον σκότωσαν!

Δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει ο άτυχος αμερικανός που έχασε την ζωή του στην μέση του δρόμου – Τον χτυπούσαν με απανωτές γροθιές στο κεφάλι, ακόμα και αφού έπεσε αναίσθητος – Συνολικά οκτώ συλλήψεις για το φονικό.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις από το εν ψυχρώ έγκλημα στην Ζάκυνθο, όπου έχασε την ζωή του ένας 22χρονος Αμερικανός, χτυπημένος από μπράβους στη μέση του δρόμου, έξω από το μπαρ που διασκέδαζε με την παρέα του. Όλα έγιναν για μία σέλφι, όπως δείχνουν οι έρευνες των αστυνομικών: Ο 22χρονος και η παρέα του έβγαλαν μια φωτογραφία με την σερβιτόρα του μαγαζιού, το γεγονός εξόργισε τον μπράβο και τελικά οδήγησε στην δολοφονία του νεαρού από τον ίδιο και τους φίλους του – συνολικά 30 άτομα επιτέθηκαν στον νεαρό από το Όστιν του Τέξας που ξεψύχησε στο ελληνικό νησί.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του, ακόμα δύο Αμερικανούς, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου το επίμαχο βράδυ γινόταν σερβικό πάρτι. Κάποια στιγμή φαίνονται να βγάζουν σέλφι με την σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, με φανερά απειλητική διάθεση, πλησιάζει και τους ζητά το λόγο. Ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και εκεί πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μαγαζί. Ο μπράβος και οι δικοί του όμως δεν έχουν τελειώσει μαζί του. Τον κυνηγούν, τον προφταίνουν και τον χτυπούν ανελέητα.

Οι μαρτυρίες λένε πως συνολικά 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν. Η ιατροδικαστής άλλωστε δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από «θλων όργανο», που σημαίνει από κλωτσιά ή γροθιά. Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν ότι οι δράστες χτύπησαν το θύμα και με ποτήρι μπύρας στο κεφάλι.

Η νεκροψία στον 22χρονο έδειξε επίσης ότι δεν πρόλαβε να αντισταθεί, καθώς δεν φέρει κανένα αμυντικό τραύμα.

Συνολικά για την δολοφονία που έχει σοκάρει με την αγριότητά της έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο μπράβος του μπαρ, που είναι σερβικής καταγωγής αλλά έχει βρετανικό διαβατήριο, ένας Έλληνας και έξι ακόμα Σέρβοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία, φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα.

Ο 22χρονος Bakari Henderson, με καταγωγή από το Τέξας, έφτασε πριν λίγες ημέρες στο νησί του Ιονίου για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν, λένε ότι για τον Henderson οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής. Ένα όνειρο που έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τουλάχιστον δύο άτομα σε ένα μπαρ στην περιοχή του Λαγανά.

Η δολοφονία άλλωστε έχει γίνει θέμα στα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ. Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για την σκοτεινή πλευρά του νησιού», υπενθυμίζοντας ότι «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί». Στο CNN, το ρεπορτάζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των top stories της ιστοσελίδας. Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενή αναφορά στα γεγονότα, καθώς και το ότι η ελληνική αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη.

Η οικογένεια του νέου έδωσε μάλιστα γραπτή δήλωση στο σάιτ mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας. Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του. «Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», γράφει η οικογένειά του.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

«Φανταστικό παιδί. Κάποιος με μεγάλο μέλλον», λέει ο γείτονας του Bill Norton. «Σκόπευε να ξεκινήσει τη δική σειρά ρούχων. Είχε καταφέρει να ταξιδέψει πολύ στον κόσμο, κι ας ήταν 22 ετών. Πιστεύω ότι ήταν το δεύτερο ή τρίτο υπερπόντιο ταξίδι του», προσθέτει.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Robert C. Robbins, στο οποίο φοιτούσε ο Henderson εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του θύματο. «Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους του και την οικογένειά του. Μπορώ μόνο να φανταστώ τη βαθιά τους λύπη. Είναι πάντα μια τραγωδία όταν μια νεαρή ζωή σταματά πριν καλά ξεκινήσει», λέει.

Φωτογραφία του Bakari Henderson στο Facebook με ένα φίλο του. Ο Bakari φορά ένα μπλουζάκι των Lakers

Έχει διαβαστεί 1562 φορές