Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Συνεχίζεται η κόλαση στη Ζάκυνθο για τρίτη ημέρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συνεχίζεται η κόλαση στη Ζάκυνθο για τρίτη ημέρα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Συνεχίζεται η κόλαση στη Ζάκυνθο για τρίτη ημέρα

Κάηκε σπίτι στις Μαριές

Τρίτη μέρα πύρινης κόλασης στη Ζάκυνθο. Το νησί έχει παραδοθεί στις φλόγες από το Σάββατο και παρά την τιτάνια προσπάθεια των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων δεν έχει καταστεί δυνατό να περιοριστεί η φωτιά. Ήδη, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού με ελικόπτερο Ericson και με δυο αεροσκάφη Κασκαντέρ.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική για τους κατοίκους στο χωριό Μαριές, όπου η πυρκαγιά έκαψε σπίτι λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.

Περίπου στις 23:30 το βράδυ, οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια, αποθήκες και αγροικίες. Εκτός από το σπίτι που βρισκόταν έξω από το χωριό, καταστράφηκαν και μη κατοικίσιμα κτίσματα και παλιές αποθήκες και αγροικίες.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τα πύρινα μέτωπα προσπαθώντας να τα κρατήσουν μακριά, κυρίως από τις κατοικημένες περιοχές, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές» τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και υπογράμμισε ότι την ώρα που «προσπαθούσαν να ελέγξουν τις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές, προέκυπταν νέες εστίες και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

«Δεν μπορεί να είναι τυχαίο όλο αυτό» επεσήμανε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας μάλιστα ότι «οι άνθρωποι που ήταν επάνω στα ελικόπτερα, εντόπισαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε άλλα σημεία».

«Το βράδυ, ενώ η πυρκαγιά είχε αναχαιτιστεί προς τα ανατολικά, ύστερα από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν το πιο δύσκολο μέτωπο, προκειμένου να μην προχωρήσει στο εσωτερικό του νησιού, τρεις νέες εστίες ξεπήδησαν και δημιούργησαν, στο πιο επικίνδυνο σημείο, νέο μέτωπο πυρκαγιάς» τόνισε ο κ. Καπάκης και πρόσθεσε: «Ακόμη και την ώρα που δινόταν η μάχη μες το χωριό, προκειμένου να σωθούν τα σπίτια, άλλες εστίες πυρκαγιάς προέκυπταν πιο πέρα».

«Αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι συνηθισμένο, είναι πρωτόγνωρο» ανέφερε. Στο νησί πάντως ειδικά κλιμάκια της δίωξης αντιμετώπισης εγκλημάτων του πυροσβεστικού σώματος και της αστυνομίας.

 

Έχει διαβαστεί 1388 φορές