Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Συνεχίζονται οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Καμμένου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συνεχίζονται οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Καμμένου

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Συνεχίζονται οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Καμμένου

Δυσαρέσκεια στην Κουμουνδούρου

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό συνασπισμό εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση Καμμένου, με τους περισσότερους βουλευτές να μην συμμερίζονται τη «σιωπηλή» στήριξη του Μαξίμου στον υπουργό Άμυνας.

Έτσι, διάχυτη είναι στην «ομάδα των 53» η δυσαρέσκεια για το ψέμα του προέδρου του Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή σχετικά με τη διαμονή του στο Λονδίνο και θεωρείται πιθανό τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν δημόσιες τοποθετήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

Το χορό των αντιδράσεων άνοιξαν ήδη δύο βουλευτές: Σάκης Παπαδόπουλος και Σία Αναγνωστοπούλου. Ο πρώτος ανέφερε στα «Παραπολιτικά FM» πως «θέματα που αφορούν το ήθος και τη στάση ζωής των υπουργών πρέπει να αξιολογούνται», ενώ η δεύτερη μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ότι «προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ σε καζίνο». 

Αντιδράσεις, ωστόσο, ανακύπτουν αίφνης για το νομοσχέδιο που αφορά στην αλλαγή φύλου και στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιδράσεις αυτές αποκτούν μάλιστα ξεχωριστή σημασία, δεδομένου ότι προέρχονται από τη Γεωργία Γεννιά, η οποία ανήκει στην ομάδα «Πράττω» των Νίκου Κοτζιά και Νίκου Τόσκα. 

«Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση», δήλωσε (Τηλεόραση της Βουλής) και πρόσθεσε ότι «το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή» για την ίδια, ενώ εκτίμησε πως «το νομοσχέδιο ίσως λειτουργήσει ως μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση. 

Το κλίμα παραμένει ούτως ή άλλως οξυμμένο στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του Ελληνικού, με τη σημερινή μέρα να θεωρείται κρίσιμη, εξαιτίας της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Παρά τις έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις - οι οποίες εκφράζονται ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη - το Μαξίμου αντιμετωπίζει περίπου ως μονόδρομο την παράκαμψη του ΚΑΣ μέσω νομοθετικής διάταξης.

Σε μια ευκαιρία απόδρασης από τη δυσάρεστη αυτή πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στη Βάρνα της Βουλγαρίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην τετραμερή Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας.

 

Έχει διαβαστεί 1368 φορές