Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η Task Force στη «μάχη» του Ελληνικού
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η Task Force στη «μάχη» του Ελληνικού

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Η Task Force στη «μάχη» του Ελληνικού

Προσπάθεια παράκαμψης των αντιδράσεων

Η συνάντηση έχει οριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Και η ατζέντα της θα έχει ένα θέμα: τις επενδύσεις. Απόντος του πρωθυπουργού στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου εξελίσσεται Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, θα προεδρεύσει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Το γεγονός ωστόσο δεν μειώνει τη σημασία της. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με όλες τις έως τώρα πληροφορίες, σχεδόν, θα την μονοπωλήσει η περίπτωση του Ελληνικού.

Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει ότι το συγκεκριμένο project πρέπει να προχωρήσει. Παρά τις αντιδράσεις από την πλευρά των αρχαιολόγων, αλλά και του «βαθέως» ΣΥΡΙΖΑ. Για το σκοπό αυτό άλλωστε συνήλθαν χθες και τα αρμόδια όργανα του κόμματος: Για να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτή η επένδυση θα γίνει. 

Κι ότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία της Eldorado Gold, αν και όποιος παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο αντιλαμβάνεται ότι αρκετές «αναγκαίες» υποχωρήσεις έχουν ήδη γίνει και εκεί.

Βεβαίως, όλα θα ήταν καλύτερα για την επένδυση του Ελληνικού, αν στη σημερινή συνεδρίαση προίστατο ο κ. Αλέξης Τσίπρας, που έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να έχει την υψηλή εποπτεία της συγκεκριμένης Τask Force. Κι αυτό γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, η προσπάθεια να «κολλήσει» και πάλι.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται επίσης ότι η πλευρά των αρχαιολόγων πολύ δύσκολα θα κάνει πίσω στις θέσεις της αναφορικά με το ζήτημα του χαρακτηρισμού μέρους της έκτασης του Ελληνικού ως αρχαιολογικού. Κι ότι υπουργοί και πρώην υπουργοί της νυν κυβέρνησης (Φίλης, Μπαλτάς, Σκουρλέτης) θα τους στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια, άμεσα ή έμμεσα.

Την ερχόμενη Τρίτη, συνεδριάζει το ΚΑΣ, για το θέμα. Θα είναι μια πολύ δύσκολη συνεδρίαση. Κι όποιοι σπεύσουν να προδικάσουν το αποτέλεσμά της εκ των προτέρων, θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

Έχει διαβαστεί 1489 φορές