Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αιτωλοακαρνανία: Αλαλούμ με τις πληρωμές των αγροτών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αιτωλοακαρνανία: Αλαλούμ με τις πληρωμές των αγροτών

από Lepanto RTV

Διαβάστε αναλυτικά

Αγώνας δρόμου για να συγκεντρωθούν ονόματα και ΑΦΜ αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε να παραδοθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, να διορθωθούν οι ηλεκτρονικές τους καρτέλες και να λάβουν τα χρήματά τους.

«Κινούμενη άμμο» φαίνεται να αποτελεί για εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας η χρονική περίοδος που διανύουμε, έως και τις αρχές περίπου του επόμενου μήνα, διότι, είναι βέβαιο ότι θα χαθούν πολλά χρήματα μέχρι το 2020 από τον πρωτογενή τομέα του νομού! Το πρόβλημα αυτό εντοπίστηκε εδώ και περίπου μια εβδομάδα και καταβάλλεται αγώνας δρόμου ώστε να ενημερωθούν όλοι οι αγρότες.

Ως είθισται, τους τελευταίους μήνες κάθε έτους, έτσι και του 2016, θα γινόταν οι πληρωμές στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Όμως, φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε σχεδόν 180.000 αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα, συχνά ανυπέρβλητα, είτε από τον χαρακτηρισμό των βοσκότοπων τους, είτε από τον έλεγχο των δορυφόρων κλπ. Αποτέλεσμα των προβλημάτων αυτών είναι πολλές από τις εκτάσεις που για χρόνια έδιναν χρήματα μέσω της εργασίας και της παραγωγής στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά ως πλημμυρισμένα ή μη επιλέξιμα ή με πολλά και διάφορα λάθη και αυτό αφαιρεί αυτομάτως το δικαίωμα της πληρωμής από πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το θέμα αυτό, δυστυχώς, δεν είναι ευρέως γνωστό στους άμεσα ενδιαφερόμενους και γι' αυτό καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει ήδη αρκετές διορθώσεις, όμως είναι οφθαλμοφανές πως πολλοί από τους άμεσα ενδιαφερόμενους δεν γνωρίζουν το ζήτημα που έχει ανακύψει στις ηλεκτρονικές τους καρτέλες. Τέλος Οκτωβρίου θα γίνουν οι τελευτές πληρωμές και είναι βέβαιο πως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα «εξανεμιστούν» από την Αιτωλοακαρνανία.

Για να μην γίνει αυτό και όλοι οι δικαιούχοι να λάβουν τα χρήματά τους, ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας και ο αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τα ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο όλων των αγροτών του νομού που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής ή έλαβαν λιγότερα χρήματα απ' ότι έπαιρναν τα προηγούμενα χρόνια ή φοβούνται ότι δεν θα λάβουν καθόλου χρήματα. «Τα λανθασμένα στοιχεία του φακέλου αρκούν ώστε να χάσουν τα χρήματά τους οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες, όχι μόνο για φέτος, αλλά μέχρι και το τέλος του 2020» τόνισε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Παναγιώτης Καλογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» στην προσπάθεια να ενημερωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ΑΦΜ συμμετέχει και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος. Ο κ. Βαρεμένος μπροστά στην άτυπη επιτροπή που έχει αναλάβει να «τρέξει» το ζήτημα, επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στους οποίος παρουσίασε το πρόβλημα. Από κοινού οι τρείς άνδρες αποφάσισαν να συλλεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ΑΦΜ για να λυθούν τα προβλήματα που εντοπίζονται στην ηλεκτρονική κάρτα των ενδιαφερόμενων εντός του μήνα ή το αργότερο κατά τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, ώστε να λάβουν κανονικά όλοι τα χρήματά τους. Μάλιστα, ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά θέματα του νομού κ. Μανδέλος θα επισκεφθεί αύριο τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για να παραδώσει τον πρώτο φάκελο με τα ΑΦΜ που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: sinidisi.gr

Έχει διαβαστεί 1586 φορές