Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αγρίνιο: Μόλις πέσει το σκοτάδι η Εθνικής Αντιστάσεως μετατρέπεται σε πίστα... αγώνων
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αγρίνιο: Μόλις πέσει το σκοτάδι η Εθνικής Αντιστάσεως μετατρέπεται σε πίστα... αγώνων

από Lepanto RTV

Συσκέψεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας

Σε… πίστα αγώνων έχει μετατραπεί η οδός Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Καρπενησίου στο ύψος της περιοχής «Πλατανάκι») με ανεγκέφαλους οδηγούς να αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες χωρίς τον παραμικρό δισταγμό και δίχως να υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές, την ώρα που κάτοικοι της περιοχής μιλούν ακόμα και για κόντρες που λαμβάνουν χώρα στο σημείο μετά τα μεσάνυχτα.

Η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου με τους «ραλίστες» να αναστατώνουν την περιοχή και την τροχαία να απουσιάζει. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, καταγγέλλοντας στη «Σ» τη στάση οδηγών δικύκλων αλλά και αυτοκινήτων, τις νυχτερινές κυρίως ώρες. μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο, η «Σ» είχε αναδείξει το θέμα, αλλά απ’ ότι φαίνεται το αυτί των υπευθύνων δεν ίδρωσε. Για το λόγο αυτό τώρα, οι κάτοικοι ξεκίνησαν τη συγκέντρωση υπογραφών δημιουργώντας και μία άτυπη επιτροπή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται προσεχώς να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων για το θέμα, αρχικά με συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, από την οποία πρόκειται να ζητήσουν την εντατικοποίηση των ελέγχων της Τροχαίας στην περιοχή.
Μόλις το σκοτάδι πέσει, ο δρόμος μετατρέπεται σε πίστα αγώνων, τόσο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Καρπενησίου), όσο και στην κάθετη οδό Γουρίτσας. Ασυνείδητοι οδηγοί αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες προκαλώντας σχεδόν σε καθημερινή βάση τροχαία ατυχήματα αλλά και αϋπνία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα πετάγονται έξω από τα σπίτια τους.
Η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και αρκετά καιρό ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει οξυνθεί. Τα φανάρια που τοποθετήθηκαν στον ομώνυμο κόμβο, φαίνεται ότι δεν «αποθάρρυναν» τους… «ραλίστες» οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων οδηγών αλλά και των πεζών, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πλέον πολυσύχναστες. Σύμφωνα με τους περίοικους «τα φανάρια είναι περισσότερο διακοσμητικά με τους νεαρούς οδηγούς να μην διστάζουν να τα παραβιάζουν, προκαλώντας συχνά πυκνά ατυχήματα. Ζητάμε την ενίσχυση των περιπολιών της τροχαίας στην περιοχή καθώς πολύ φοβόμαστε, ότι είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. Οι κόντρες μας έχουν κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Σ» επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή.
ΠΗΓΗ: sinidisi.gr

Έχει διαβαστεί 1511 φορές

Ακολουθήστε μας...