Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αχαΐα: Με Άδ. Γεωργιάδη η κοπή πίτας της ΝΔ - Φοίβος Μπεκίρης ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη – «Δυνατοί» Κατσανιώτης, Φωτήλας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αχαΐα: Με Άδ. Γεωργιάδη η κοπή πίτας της ΝΔ - Φοίβος Μπεκίρης ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη – «Δυνατοί» Κατσανιώτης, Φωτήλας

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Το παρασκήνιο

Παρουσία του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, θα κοπεί και φέτος, η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας, στις 4 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Όπως φαίνεται, ο κ. Γεωργιάδης είναι ο εκλεκτός του τοπικού κομματικού μηχανισμού ή τουλάχιστον της πλειοψηφίας αυτού. Ο ερχομός του βεβαίως έχει άμεση σχέση με τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέα Μαζαράκη, αφού τους δύο άνδρες συνδέει στενή πολιτική και προσωπική φιλία.

Θυμίζουμε πως, πέρυσι, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ, είχε στεφθεί με επιτυχία, αφού παρέστη πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του κόμματος.

Στο μεταξύ, στις 24 Ιανουαρίου, παρουσία του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, θα κοπεί η πίτα της οργάνωσης του Αιγίου. Στις 28 Φεβρουαρίου σειρά έχει η τοπική του Ρίου, ενώ μια μέρα αργότερα αυτή της Δυτικής Αχαΐας.

ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Σε ότι αφορά τώρα το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Αχαϊα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως, ο αδελφός του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην υφυπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Μπεκίρη, Φοίβος, θα είναι ο εκλεκτός του προέδρου της ΝΔ στο νομό. Κάτι τέτοιο ωστόσο ακόμη δεν έχει κλειδώσει, αφού θα εξαρτηθεί από το εάν ο Μ. Μπεκίρης παραμείνει στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη ή θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν συμβεί το δεύτερο, τότε δύσκολα ο Φ. Μπεκίρης θα κατέλθει ως υποψήφιος, με τις περισσότερες πιθανότητες όμως να δείχνουν κάθοδο του νεότερου μέλους της οικογένειας, στην Αχαϊα.

Επιπροσθέτως, «δυνατά» παίζουν, σε ότι αφορά την εκλογή στην επόμενη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση συγκεντρώνει πολλές θετικές γνώμες, όπως και ο έτερος βουλευτής, Ιάσωνας Φωτήλας, στον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εμπιστευθεί τον τομέα της υγείας.

Έχει διαβαστεί 2004 φορές