Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αναβρασμός και στη Δυτική Ελλάδα για τη σύμπραξη στελεχών του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αναβρασμός και στη Δυτική Ελλάδα για τη σύμπραξη στελεχών του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Το κλίμα που επικρατεί

Αναβρασμός επικρατεί στη βάση του Κινήματος Αλλαγής σε ολόκληρη τη χώρα και πολύ περισσότερο στη Δυτική Ελλάδα, μετά τις υπουργοποιήσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του Θ. Μωραϊτη και του Άγγελου Τόλκα.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες, τόσο σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας, λόγω του ότι ο κ. Μωραϊτης, πρώην βουλευτής, υφυπουργός και γραμματέας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ προέρχεται από το νομό, όσο και σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, μετά τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Κατσιφάρα.

Είναι γεγονός πως ο Περιφερειάρχης δυναμιτίζει ακόμη πιο πολύ την όλη κατάσταση, αφού συχνά πυκνά –ακόμη και δημόσια- συναναστρέφεται με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός πολιτικού και θεσμικού πλαισίου, αποδεικνύοντας στην πράξη τις πολύ καλές του σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης.

Σαφώς, το κλίμα που μεταφέρεται στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από στελέχη στη Δυτική Ελλάδα προβληματίζει εντόνως τη Χαριλάου Τρικούπη, αφού ναι μεν βασίζεται στον ισχυρισμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές στελέχη της παράταξης λόγω έλλειψης δικών του, ωστόσο η έντονη αυτή συναναστροφή του κ. Κατσιφάρα διόλου καθησυχάζει.

Το άνοιγμα δε που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, με απώτερο σκοπό την πολιτική συρρίκνωσή του, ενδυναμώνει την ανησυχία της Χαριλάου Τρικούπη, δεδομένης της υπερβολικής αποδοχής τη στήριξης από το κυβερνών κόμμα –με στόχο την εκλογική επικράτηση- από αυτοδιοικητικούς του υποψηφίους.

Το σίγουρο είναι πως τα «όργανα» αυτής της «ανίερης συμμαχίας», όπως πολλοί τη χαρακτηρίζουν, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει για τα καλά, δεδομένης της γραμμής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ «για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Απ. Κατσιφάρας αναμένεται να παρουσιάσει στα τέλη Φεβρουαρίου ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου του και στην Αχαϊα, ωστόσο δεν είναι ακόμη σίγουρο το εάν στις πρώτες αυτές ανακοινώσεις υπάρξουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι τέτοιο θα γίνει αργότερα προκειμένου να μην προκληθούν εκ νέου αντιδράσεις.

Το σίγουρο όμως είναι πως στο ψηφοδέλτιο του κ. Κατσιφάρα θα υπάρχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με βασική τους σαφώς επιδίωξη την συντεταγμένη εκλογή στο περιφερειακό συμβούλιο, κάτι που σημαίνει πως θα μείνουν εκτός σημαίνοντα στελέχη της παράταξης του νυν περιφερειάρχη.

Έχει διαβαστεί 1514 φορές