Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Βιβλιοπαρουσίαση από το 2ο Γυμνάσιο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Βιβλιοπαρουσίαση από το 2ο Γυμνάσιο

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Βιβλιοπαρουσίαση από το 2ο Γυμνάσιο

Συγγραφέας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου. Πρόκειται για την βιβλιοπαρουσίαση του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου «Ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης ως εμπειρικός θεολόγος».

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των προγραμμάτων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, υπό την επίβλεψη του διευθυντή του Σχολείου, Αντωνίου Μπέκου, της θεολόγου, Βασιλικής Σιάσου, του φιλολόγου, Αριστείδη Λαδιά και του φυσικού και υποδιευθυντή, Δημητρίου Καλογερή.

Μετά την εισαγωγή και το καλωσόρισμα του Διευθυντή, οι μαθητές του Γυμνασίου παρουσίασαν με λόγο, αναπαράσταση, προβολή φωτογραφιών και βίντεο τον βίο του αγίου Παϊσίου. Έπειτα παρουσίασαν τις περιλήψεις πού είχαν κάνει των κεφαλαίων του βιβλίου του Μητροπολίτη. Ενδιάμεσα μία μαθητική χορωδία με συνοδεία μουσικών οργάνων έψαλε ύμνους και τραγουδούσε σχετικά τραγούδια.

Στο δεύτερο μέρος ο τ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων και τ. Γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνασίου, Απόστολος Τσακούμης μίλησε για την πνευματική σχέση του Ναυπάκτιου Ιεροθέου με το γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη, την συμβολή του στην αγιοκατάταξη του αγίου Παϊσίου, και για τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου ως Εκκλησιαστικό συγγραφέα.

Τέλος, στο τρίτο μέρος κλήθηκε ο συγγραφέας να μιλήσει για το βιβλίο του και να κλείσει την εκδήλωση.
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την έκπληξη του και την συγκίνησή του για την εκδήλωση, γιατί ο ίδιος δεν συνηθίζει να κάνει παρουσιάσεις των βιβλίων του. Έτσι η παρουσίαση ενός βιβλίου του από μαθητές του Γυμνασίου και μάλιστα με τον κατανυκτικό τρόπο που έγινε ήταν κάτι το μοναδικό. Αναφέρθηκε εν ολίγοις στην γνωριμία του με τον Γέροντα Παΐσιο και σε πτυχές του βιβλίου και περάτωσε την ομιλία του λέγοντας ότι καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης προσευχόταν εσωτερικά στον άγιο Παΐσιο να προστατεύει ιδιαιτέρα τα παιδιά πού συμμετείχαν και κουράστηκαν για το έργο αυτό.

Ήταν μία εξαίρετη εκδήλωση, που, συν τοις άλλοις, δείχνει και τα αγαθά αποτελέσματα της καλής συνεργασίας του Σχολείου με την Εκκλησία, όταν υπάρχει καλή διάθεση εκατέρωθεν.


 

Έχει διαβαστεί 1565 φορές