Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δυτική Αχαΐα: Νέα καταγγελία για επίθεση σε Πακιστανό εργάτη επειδή ζήτησε το μεροκάματό του
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυτική Αχαΐα: Νέα καταγγελία για επίθεση σε Πακιστανό εργάτη επειδή ζήτησε το μεροκάματό του

από Lepanto RTV
Δυτική Αχαΐα: Νέα καταγγελία για επίθεση σε Πακιστανό εργάτη επειδή ζήτησε το μεροκάματό του

Στο Λάππα

Νέα καταγγελία μετά την ανάρτηση στο Fb της Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών της Πάτρας για Πακιστανό εργάτη ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία δέχθηκε επίθεση από τον εργοδότη του επειδή ζήτησε τα μεροκάματα των τελευταίων πέντε μηνών. Αυτή τη φορά η καταγγελία έρχεται από την "Εργατική Ενότητα - Ανατροπή".

Συγκεκριμένα το κείμενο έχει ως εξής: 

"Κάποιος νταής εργοδότης στου Λάπα Αχαΐας ζήλεψε τη δόξα των μπράβων της Μανωλάδας και χτύπησε στο κεφάλι με ξινάρι έναν συνάδελφο μας  Πακιστανό  εργάτη που ζήταγε το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα 5μηνών σκληρής εργασίας.

Ήδη έγινε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας από τον ίδιο και τη Κίνηση υπεράσπισης δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών.

Το περιστατικό αυτό είναι ανατριχιαστικά ανησυχητικό γιατί παραπέμπει  στις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας του πιο σκληρού εργασιακού μεσαίωνα.

Απαιτούμε να επέμβουν χωρίς καμιά καθυστέρηση το υπουργείο εργασίας ,,οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και η δικαιοσύνη  όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά για να ελέγξουν το σύνολο  των εργοδοτών-γαιοκτημόνων της περιοχής αν ασφαλίζουν με εργόσημο? αν πληρώνουν  στην ώρα τους  και πόσο? τους μετανάστες εργάτες γης. Αν και ποιοι εργοδότες έχουν παραβατική συμπεριφορά του κοινού ποινικού δικαίου και να τιμωρηθούν παραδειγματικά και όχι όπως οι μπράβοι της Μανωλάδας.

Οι έλεγχοι αυτοί δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι περιστασιακοί, αλλά μόνιμοι, γιατί μόνο έτσι μπορεί να σπάσει αυτό το απόστημα της άγριας εκμετάλλευσης, εγκληματικής ασυδοσίας  και ένοχης σιωπής. Για να αποκατασταθεί στοιχειωδώς μια εργασιακή νομιμότητα, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή .

Απαιτείται έμπρακτη αλληλεγγύη και καταδίκη τέτοιων φαινομένων από όλους εμάς τους εργαζόμενους και τα σωματεία μας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, κάθε μαζικό φορέα της περιοχής μας. 

Για την «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Βενέρη Νατάσα

Νιφόρα Κούλα

Παναγοπούλου Γιώτα". 

Έχει διαβαστεί 1467 φορές