Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δυτική Ελλάδα: Που κλείνουν σήμερα οι δρόμοι από τους αγρότες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυτική Ελλάδα: Που κλείνουν σήμερα οι δρόμοι από τους αγρότες

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Δυτική Ελλάδα: Που κλείνουν σήμερα οι δρόμοι από τους αγρότες

Δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις

Δυναμικά μπαίνουν από αύριο, Τετάρτη, στις κινητοποιήσεις και οι αγρότες της Δυτικής Αχαϊας, κατεβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στην Πατρών-Πύργου, στα φανάρια της Κάτω Αχαϊας, στις 12 το μεσημέρι.

Επιπροσθέτως, τα μπλόκα συνεχίζονται στην Πατρών-Κορίνθου από αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι κλείνουν επί τρίωρο το δρόμο, στο ύψος των βενζινάδικων του Αιγίου, από τις 6.30 έως τις 9.30.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες συγκεντρώνονται το μεσημέρι στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, όπου θα αποφασίσουν την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων τους.

Παράλληλα ενισχύεται το μπλόκο στο «κόμβο Βρυσούλας» στη Βόνιτσα (1ο χιλιόμετρο Βόνιτσας – Λευκάδας). Σήμερα οι αγρότες της περιοχής αποκλείουν το δρόμο απο τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι.

Νέος αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου χθες το μεσημέρι, από τους αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στο Λατίφι Αμαλιάδας. Ο δρόμος έκλεισε για περίπου δύο ώρες, από τις 12 έως τις 2 και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μέσω των παρακαμπτήριων οδών.

Η συμμετοχή χθες δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο η βαρύτητα έχει δοθεί στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη στον Πύργο, για τους δασικούς χάρτες. Αγρότες και όχι μόνο, καλούνται στις 11 το πρωί  να βρίσκονται στην πλατεία του ΟΤΕ προκειμένου να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία και μετά όλοι μαζί θα μεταβούν στο μπλόκο στο Λατίφι, για τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζονται διάφορες προτάσεις, καθώς έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποκλεισμού και των παρακαμπτήριων οδών, αλλά και του επ’ αόριστον αποκλεισμού. Όλα αυτά βέβαια είναι προτάσεις που θα τεθούν στη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα εκείνη την ώρα στο χώρο και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα γίνουν και οι σχετικές ενέργειες.

 

Έχει διαβαστεί 1473 φορές