Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Κλειστά παραμένουν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο της Ζακύνθου μετά τον θάνατο της 41χρονης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κλειστά παραμένουν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο της Ζακύνθου μετά τον θάνατο της 41χρονης

από Lepanto RTV

Στο τέλος του μηνός τοποθείται η επαναλειτουργία

Το καλύτερο σενάριο τοποθετεί την επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου, λίγο πριν το τέλος Ιανουαρίου. 
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην ιστοσελίδα thebest.gr o Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης, οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ξαναλειτουργήσουν με ασφάλεια τα χειρουργεία, μετά τον θάνατο της 41χρονης, γίνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ωστόσο απαιτούνται ενέργειες που χρειάζονται χρόνο, όπως π.χ. η πιστοποίηση καλής λειτουργίας των μηχανημάτων.
Στα χειρουργεία του νοσοκομείου έχουν τοποθετηθεί δύο νέα αναισθησιολογικά μηχανήματα, το σέρβις και η πιστοποίηση των οποίων δεν μπορεί να γίνει από την εταιρεία πριν τις 23 με 24 Ιανουαρίου, εξηγεί ο Υποδιοικητής της ΥΠΕ, διευκρινίζοντας ότι αυτή την περίοδο τα χειρουργεία του νοσοκομείου ανανεώνονται πλήρως και ουσιαστικά στήνονται νέα, στον παλιό χώρο.
 
Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής είναι απαραίτητη αυτή η διαδικασία ώστε να λειτουργούν εκ νέου, με ασφάλεια.
 
Ως προς την αιτία που προκάλεσε τον θάνατο της γυναίκας ο κ. Κωστακιώτης επαναλαμβάνει ότι το ενδεχόμενο της νοσοκομειακής λοίμωξης παραμένει μικρό κι από εκεί και πέρα εξετάζονται όλες οι διαδικασίες, στις οποίες υποβάλλεται ο ασθενής πριν και μετά την έξοδό του από ένα χειρουργείο.
 
Σε αυτό το διάστημα οι ασθενείς που θα υποβάλλονταν σε επέμβαση στο νοσοκομείο της Ζακύνθου διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία (π.χ. Πάτρα, Πύργος).Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωστακιώτη η επαναλειτουργία των χειρουργείων δεν μπορεί να γίνει πριν τις 23-24 Ιανουαρίου και υποστηρίζει ότι "δεν έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε με το ζήτημα όλο αυτό το διάστημα".
 
Ως προς τις διακομιδές ασθενών εκτός Ζακύνθου υποστηρίζει ότι εκτός από ένα έκτακτο περιστατικό που χρειάστηκε η εμπλοκή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, τα υπόλοιπα είναι μεν έκτακτα και τακτικά, στα οποία δεν κινδυνεύει η ζωή των ασθενών και  μεταφέρονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα γειτονικών νομών (Αχαΐα, Ηλεία).
 
Προσθέτει δε πως ούτως ή άλλως στις διακομιδές που έχουν γίνει αυτή την περίοδο λόγω της διακοπής λειτουργίας των χειρουργείων, υπάρχουν περιστατικά , όπως και στο παρελθόν, που θα μεταφέρονταν στην Πάτρα ή αλλού, καθώς στο νησί δεν υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης περιστατικών τριτοβάθμιας περίθαλψης.
 
ΠΗΓΗ:THEBEST.GR 
Έχει διαβαστεί 1513 φορές