Αρχική Ειδήσεις Τοπικά «Μαραζώνει» το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Μαραζώνει» το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
«Μαραζώνει» το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

Μηδαμινά τα έσοδα, πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως τα έξοδα

Oκτώ χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το οποίο αποτέλεσε, αρχικώς, πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια όμως και πολύ περισσότερο το τρέχον διάστημα, οι αποδόσεις του όχι μόνο δεν είναι καλές, αλλά προκαλούν θλίψη! Η επισκεψιμότητά του καταρρέει, όπως και τα οικονομικά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Lepanto, σημειώνεται πρωτοφανής ανομοιομορφία όσον αφορά τα έσοδα και τα έξοδα του. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι εβδομαδιαίες εισπράξεις ανέρχονται μόλις στα 60-80 ευρώ, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος υπολογίζεται περίπου στις 40 χιλιάδες ευρώ ανά δίμηνο! 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, χωρίς αντίρρηση, μαραζώνει. Λείπουν οι πρωτοβουλίες, τόσο από τους τοπικούς φορείς, όσο και από την κεντρική διοίκηση και το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στην Αχαϊα, όπου φέτος αναμένονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, το στολίδι και η ζωντανή ιστορία από τη Μυκηναϊκή μέχρι και την Ύστερη Ρωμαϊκή εποχή, για την ευρύτερη περιοχή του νομού, μένει μόνο του!

Η όλη αυτή ζοφερή κατάσταση κινητοποίησε γνωστό πατρινό επιχειρηματία, ο οποίος ξεκινά «μπαράζ» πρωτοβουλιών προβολής του Μουσείου, σε πρώτη φάση, για την αύξηση των τουριστικών εσόδων του χώρου. Για τον σκοπό αυτό, απευθύνει έκκληση, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, να ξεκινήσει άμεσα μια διευρυμένη και κυρίως στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια.

Για την ιστορία, ο εν λόγω Πατρινός, με ιδιαίτερη λύπη πληροφορήθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Μουσείο, όταν κλήθηκε να ξεναγήσει εκεί συγγενικά του πρόσωπα. Πρόκειται για Έλληνες της Αυστραλίας που κατέφθασαν στην Πάτρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Έχει διαβαστεί 1901 φορές