Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναυπακτία: Σε 12 δόσεις οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναυπακτία: Σε 12 δόσεις οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναυπακτία: Σε 12 δόσεις οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία

Έως 30 Ιουνίου οι αιτήσεις στη ΔΟΥ

«Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται τα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη, σε δώδεκα (12) ίσες μηνιαίες δόσεις.

Οι ως άνω δόσεις θα ισχύουν χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και αντιστοιχούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Δημοτικές Ενότητες Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας, του Δήμου Ναυπακτίας, της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στις 22.10.2016.

Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την 31.10.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη λόγω έκτακτης ανάγκης. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 30.6.2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 30.6.2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών»’.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Η παραπάνω Υπουργική απόφαση, λόγω του ότι αποτελεί προϊόν ασυνταξίας, χρήζει των απαραίτητων διευκρινίσεων. Οπότε, αποσαφηνίζουμε πως, οι εν λόγω 12 δόσεις αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τέλος Οκτωβρίου. Για να υπαχθεί κάποιος στις δόσεις αυτές θα πρέπει να υποβάλει αίτηση έως και 30-06 στην αρμόδια εφορία.

Επιπροσθέτως, οι ρυθμίσεις που ήταν ενεργές μέχρι τον Οκτώβρη του 2016 συνεχίσουν και ισχύουν από τον Ιούνιο και μετά.

Ακόμη, οι τρέχουσες δόσεις ισχύουν κανονικά.

Τέλος και πολύ σημαντικό, όσον αφορά ενδεχόμενες κατασχέσεις σε λογαριασμούς, οι κάτοχοι των οποίων δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για τις 12 δόσεις, έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυπακτίας» από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι στην ευχέρεια των ΔΟΥ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιώδης κίνδυνος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Έχει διαβαστεί 1620 φορές