Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: Εγκαίνια έκθεσης στο Φετιχιέ Τζαμί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Εγκαίνια έκθεσης στο Φετιχιέ Τζαμί

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναύπακτος: Εγκαίνια έκθεσης στο Φετιχιέ Τζαμί

Την προσεχή Πέμπτη

Tα εγκαίνια της έκθεσης των αποτελεσμάτων της α’ φάσης του ερευνητικού προγράμματος εNAF //Αναγνώριση, Τεκμηρίωση και Προτάσεις για την Ανάδειξη & Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου//, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη το απόγευμα, στις 19:00, στο Φετιχέ Τζαμί.

Το πρόγραμμα εκπονείται από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης με τον Δήμο Ναυπακτίας, με την επίβλεψη του ΥΠΠΟA.

Η έρευνα αποβλέπει στον προσδιορισμό των διαδοχικών φάσεων εξέλιξης του πολεοδομικού ιστού και των κινητήριων παραγόντων που διαμόρφωσαν τη σημερινή δομή της πόλης της Ναυπάκτου, προκειμένου να γίνει κατανοητή η δυναμική της, με απώτερο σκοπό έναν ουσιαστικό μελλοντικό σχεδιασμό, που θα εξασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και μνημείων.

Η έκθεση στο Φετιχιέ Τζαμί προβλέπεται να διαρκέσει από τις 7 Απριλίου έως τις 11 Ιουνίου του 2017 και θα είναι επισκέψιμη για το ευρύ κοινό Πέμπτη έως Κυριακή 19.00-21.00. Τις πρωινές ώρες ο χώρος θα είναι ανοικτός κατόπιν συνεννόησης για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις. Με αφορμή την έκθεση, η Εφορεία θα υλοποιήσει εκπαιδευτική δράση για μαθητές της Α’βαθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός της είναι η γνωριμία των παιδιών με τον οχυρωμένο παραδοσιακό οικισμό της Ναυπάκτου και η ενημέρωσή τους για τους τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Έχει διαβαστεί 1851 φορές