Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΣΥΨΑΣ, ΜΕ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ Κ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΣΥΨΑΣ, ΜΕ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ Κ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

από Αλέξανδρος Κογκόλης

«ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ…ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΑΛΛΟΙ»

Παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος και εν επεκτάσει από όλα τα όργανα του δήμου Ναυπακτίας στα οποία είχε τοποθετηθεί, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τουρισμού, Γ. Σύψας.

Με σφοδρή επίθεση τόσο για τις πρακτικές της δημοτικής αρχής ως προς την καθημερινότητα, αλλά και κεντρικά ζητήματα μακρόπνοου σχεδιασμού, αλλά και στον αντιδήμαρχο και στενό συνεργάτη του κ. Λουκόπουλου, Κ. Καρακώστα, ο κ. Σύψας παραδίδει την έδρα του.

Ο πρώην πλέον αντιδήμαρχος υποστηρίζει πως η δημοτική αρχή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κατσιφάρα!

Ο κ. Σύψας, είναι το δεύτερο στέλεχος που θέτει εαυτόν εκτός «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», μετά τον κ. Ράπτη.

Είναι γνωστό πως οι πολιτικές σχέσεις του κ. Σύψα, τόσο με τον Δήμαρχο, Π. Λουκόπουλο, όσο και με στελέχη της δημοτικής αρχής, ευρίσκοντο στο χειρότερο δυνατό επίπεδο. Γνωστό ευρέως επίσης πως και οι πολιτικές τους καταβολές είναι διαφορετικές, καθώς ο πρώην αντιδήμαρχος προέρχεται από τη ΝΔ.

Ωστόσο, ο χρόνος που επιλέγει να πράξει κάτι τέτοιο, πρωτού ακόμη ολοκληρωθεί η θητεία της δημοτικής αρχής, προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιχειρείται κατά μία έννοια η αποδόμηση του προφίλ της, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Ο κ. Σύψας αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το εάν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κι αν ναι με ποιον. Προφανώς με υποψήφιο προερχόμενο από την κεντροδεξιά.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Στη διάρκεια της θητείας μας προσπαθήσαμε αρκετά, σε άλλα πετύχαμε, σε άλλα όχι.

Εκτιμώ ότι δεν είναι η ώρα των πανηγυρισμών, όπως προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο με τις ανακοινώσεις του «στενού» σας συνεργάτη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κύριε δήμαρχε, σε όλα αυτά υπάρχει ένα κομβικό σημείο αυτό του σχεδιασμού. Κι εδώ ο βαθμός μας κατά την προσωπική μου άποψη, είναι αρκετά χαμηλός. Όχι γιατι δεν υπήρχαν ιδέες, όχι γιατι δεν υπήρχαν εργαλεία, αλλά γιατί επιλέξατε να κινηθείτε πολιτικά στο δρόμο που σας έβαλαν «άλλοι»

Κύριε δήμαρχε, στη διάρκεια αυτής της θητεία ξεχάσαμε εντελώς τα μέλη και του φίλους της παράταξής μας, όλους εκείνους που το 2014 έτρεξαν ώστε η Ενωτική πρωτοβουλία να αναδειχθεί πρώτη δύναμη.

Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας, το 2014 υπήρξα υποψήφιος με την ενωτικής πρωτοβουλία, του Τάκη Λουκόπουλου και όχι του Κώστα Καρακώστα, όπως εξελίχθηκε ο συνδυασμός μας.

Υπήρξα υποψήφιος με μια ανεξάρτητη παράταξη, πάνω από κομματικές γραμμές κι όχι με μια παράταξη που πλέον έχει μεταλλαχτεί σε όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, παίζοντας το πολιτικό παιγνίδι των κ.κ.Τσίπρα και Κατσιφάρα».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σύψα, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Μαζί κάναμε και σωστά και λάθη, προσβλέποντας πάντα στο συμφέρον του Δήμου.

Το ισοζύγιο των ενεργειών μας θα κριθεί από τους πολίτες της Ναυπακτίας στις εκλογές του Μαϊου 2019».  

 

Έχει διαβαστεί 1250 φορές