Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάει η ρευματοκλοπή «σύννεφο» - Πολλά τα περιστατικά και στη Ναύπακτο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάει η ρευματοκλοπή «σύννεφο» - Πολλά τα περιστατικά και στη Ναύπακτο

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάει η ρευματοκλοπή «σύννεφο» - Πολλά τα περιστατικά και στη Ναύπακτο

Πώς κλέβουν ρεύμα οι επιτήδειοι

Tα απόνερα της φτώχειας αποτυπώνονται και στην αύξηση των περιστατικών ρευματοκλοπής, τα οποία είναι αρκετά στη Ναύπακτο και τη Δυτική Ελλάδα, όπως βεβαίως σε όλη τη χώρα.

Εξάλλου, ως γνωστόν πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, ακόμα και τους διακανονισμούς, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές.

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών λόγω κρίσης, τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, παρά τους αυξημένους ελέγχους. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς ρεύματος προτίθεται να εφαρμόσει δραστικά μέτρα.

Πώς κλέβουν ρεύμα οι επιτήδειοι

Σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης οι τεχνικές που μετέρχονται οι καταναλωτές που συλλαμβάνονται να κλέβουν ρεύμα, όπως προκύπτει από τους ελέγχους περιλαμβάνουν τα εξής:

-Επέμβαση στον μετρητή ή άλλο στοιχείο της μετρητικής διάταξης, άμεσα ή έμμεσα (π.χ. με ηλεκτρομαγνητικά μέσα), που αποσκοπεί στην αλλοίωση της καταγραφόμενης ενέργειας, δηλαδή σε καταγραφή μικρότερων ποσοτήτων έναντι της πραγματικής κατανάλωσης της εγκατάστασης.

-Απευθείας σύνδεση της εσωτερικής εγκατάστασης με το καλώδιο παροχής ή το Δίκτυο, παρακάμπτοντας την μετρητική διάταξη ή απουσία αυτής, οπότε και το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας δεν καταγράφεται.

-Απευθείας σύνδεση με αγκίστρωση στους αγωγούς του εναερίου δικτύου, απουσία μετρητικής διάταξης ή/και παροχής ή/και νομίμως υφιστάμενου κτίσματος.

-Αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών που έχουν απενεργοποιηθεί αλλά υπάρχει σύμβαση προμήθειας σε ισχύ (π.χ. απενεργοποίηση μετά από αίτημα Προμηθευτή λόγω υπερημερίας, παραβίαση όρων σύμβασης σύνδεσης από πελάτη, μη ανανέωση εργοταξιακής παροχής), με ή χωρίς αλλοίωση της μέτρησης.

-Αυθαίρετη επανασύνδεση παροχών που έχουν διακοπεί κατόπιν αίτησης οικειοθελούς διακοπής από τον τελευταίο χρήστη ή κατόπιν υποβολής δήλωσης παύσης εκπροσώπησης από τον τελευταίο προμηθευτή (χωρίς νέα δήλωση εκπροσώπησης και δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς προμήθειας καθολικής υπηρεσίας), με ή χωρίς παράκαμψη του μετρητή, οπότε και η καταναλισκόμενη ενέργεια δεν τιμολογείται (παροχές χωρίς χρήστη ή/και προμηθευτή), είτε αυτή καταγράφεται είτε όχι.

 

Έχει διαβαστεί 1748 φορές