Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ναυπάκτου στο Χελμό
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ναυπάκτου στο Χελμό

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ναυπάκτου στο Χελμό

Έως την Πέμπτη οι αιτήσεις

Ανάβαση στο Χελμό, στην κορυφή Νεραϊδόραχη (υψ.2340μ) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017.

Η Νεραϊδόραχη του Χελμού είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και άγρια όμορφες κορφές των Ελληνικών βουνών. Ειδικά το χειμώνα, η ανατολική ορθοπλαγιά ξεπροβάλει απόκρημνη και απόμακρη, δεσπόζοντας πάνω από την κοιλάδα των Υδάτων της Στυγός.

Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χλμ.
Μέγιστο υψόμετρο: 2340 μ.
Υψομετρική διαφορά: 600 μ.
Συνολική διάρκεια:  5 ώρες περίπου

«Στην εξόρμησή μας στο Χελμό μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι του συλλόγου μας που δεν θα ανέβουν στη Νεραϊδόραχη ,αλλά θα παραμείνουν στο χώρο του Χιονοδρομικού και θα ασχοληθούν με δραστηριότητες χιονοδρομίας, ή θα περιηγηθούν στην πόλη των Καλαβρύτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ναυπάκτου.

«Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο, το κόστος του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ, και η αναχώρηση στις 06.30΄ το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Λιμανιού.

Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, επομένως απαιτεί ορειβατική εμπειρία, καλή φυσική κατάσταση και εξοπλισμό χειμερινού βουνού (γκέτες, κραμπόν πιολέ) και τον κατάλληλο ρουχισμό.

Από τη συγκεκριμένη διαδρομή μπορούμε να δούμε τις κορφές του Ερύμανθου, το Καλλιφώνι, τη Ζήρεια, το Μαίναλο, τον Ταύγετο, καθώς και τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να παρευρεθούν, καθώς και όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το σύλλογό μας και να ξεκινήσουν την ορειβασία μαζί μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητη είναι η επικοινωνία με τον Τσιριμώκο Ιωάννη στο τηλ. 6974866205.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους γκέτες, κραμπόν, πιολέ.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, σακκίδιο πλάτης, ζευγάρι μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου, τροφή και νερό.Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή καθώς και δεύτερη αλλαξιά ρούχων.

Ενημερωθείτε από το blog του Συλλόγου: eosnafpaktou.blogspot.gr

Facebook: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπάκτου

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

·        Η συμμετοχή στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.

Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις για μία φορά σε                                                    δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.

·        Οι συμμετέχοντες στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τυχόν ατύχημα, που θα οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.

·        Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας.

·        Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.

·        Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις.

·        Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός».

 

Έχει διαβαστεί 1505 φορές