Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ: Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ: Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

από Αλέξανδρος Κογκόλης
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ: Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Ένα μωρό εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε κάδο στο κέντρο της Καλαμάτας , όπως όλα δείχνουν το μωρό είχε γεννηθεί πριν μερικές ώρες και είναι καλά στην υγεία του.

To νεογέννητο εντοπίσθηκε, ευτυχώς ζωντανό, σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους.

Η Αστυνομία αφού παρέλαβε το μωρό και το μετέφερε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ανέλαβε να εντοπίσει τους γονείς και να διερευνήσει γιατί το νεογνό εγκαταλείφτηκε και το μεσημέρι έφτασε στα ίχνη της μητέρας, η οποία και συνελήφθη. Είναι 20 ετών, υπήκοος Γεωργίας που γέννησε πριν από έξι ημέρες.

Σωτήρια πάντως ήταν η παρέμβαση μιας κατοίκου που άκουσε το κλάμα του μωρού και ειδοποίησε την Αστυνομία. Η γυναίκα, που ειδοποίησε τις Αρχές, κρατούσε τον υπόγειο κάδο ανοιχτό «για να παίρνει το μωρό αέρα» ενώ δεν άφηνε κανένα περίοικο να πετάξει σκουπίδια.

Σύμφωνα με τη γυναίκα ο υπόγειος κάδος «είχε βάθος» καθώς ήταν «γεμάτος μέχρι τη μέση». Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, έκανε γνωστό ότι το νεογέννητο βρέθηκε στις 7.15 το πρωί μετά από αυτοψία στο σημείο.

Το βρέφος πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως είναι η γενική κατάσταση του βρέφους ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών, είναι καλή, έχει εμφανίσει ίκτερο, αλλά δεν φέρει εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης. Το μωρό ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται, παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου και αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου.

«Ευτυχώς μέσα στην ατυχία του το παιδάκι ήταν τυχερό», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, που συμπλήρωσε ότι υπήρξε μία καθυστέρηση στο απορριμματοφόρο και ο κάδος έπρεπε να είχε σηκωθεί νωρίτερα. Αν το απορριματοφόρο ήταν την σωστή ώρα δίπλα στον υπόγειο κάδο δεν θα είχε ακουστεί το κλάμα του μωρού, ενώ κατά την αποκομιδή δεν θα συνέχιζε να ζει αφού τα απορριμματοφόρα συμπιέζουν τα απορρίμματα, οπότε το μωρό θα συνθλιβόταν.

 

Έχει διαβαστεί 1425 φορές