Αρχική Ειδήσεις Τοπικά «Kατακερματίζει τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ» - Πυρ ομαδόν για τις τακτικές του βουλευτή και την απουσία του από την Αχαϊα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Kατακερματίζει τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ» - Πυρ ομαδόν για τις τακτικές του βουλευτή και την απουσία του από την Αχαϊα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
«Kατακερματίζει τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ» - Πυρ ομαδόν για τις τακτικές του βουλευτή και την απουσία του από την Αχαϊα

Όπως καταγγέλλουν στελέχη της Παράταξης

«Κύμα» αντιδράσεων προκλήθηκε από την άρνηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιας για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, να συναντηθεί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, κατά την επίσκεψη και ομιλία της στην Πάτρα, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lepanto, ισχυρό ρόλο στην εν λόγω απόφαση της κ. Γεννηματά διαδραμάτισε ο βουλευτής Αχαϊας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος την πίεσε ως προς αυτή την κατεύθυνση, αφού οι σχέσεις του με την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μπορεί μεν ο τοπικός κομματικός μηχανισμός, αλλά και τα στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά στην Αχαϊα, να έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου την Παρασκευή, στο «Πάνθεον», ωστόσο το «κύμα» δυσαρέσκειας προς τον κ. Παπαθεοδώρου λαμβάνει περαιτέρω διαστάσεις. Στελέχη της παράταξης, κατηγορούν τον βουλευτή Αχαϊας πως στην ουσία υποβαθμίζει το ρόλο της Νομαρχιακής Επιτροπής, προσπαθεί να την περιχαρακώσει, ενώ όπως αναφέρουν δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, με ευθύνη του.

Στο σημείο αυτό γεννώνται επιπλέον ερωτήματα, όπως το ποιος πληροφορεί την κ. Γεννηματά και την ηγεσία της Παράταξης, ως προς την κατεύθυνση, τις δράσεις και την πορεία του κόμματος στο νομό. Επιπροσθέτως, πως υπάρχει σύμπλευση, ισορροπία και εναρμόνιση ως προς την καταγραφή των τοπικών ζητημάτων των πολιτών της Αχαϊας, όταν ο κ. Παπαθεοδώρου δεν ενημερώνει για τις δράσεις του τη Νομαρχιακή Επιτροπή κι αυτή αντίστοιχα τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος στο νομό και ύστερα οι δύο πλευρές τη Χαριλάου Τρικούπη. Έτσι, δημιουργείται ένα έλλειμμα επικοινωνίας, προσφοράς και καταγραφής των τοπικών ζητημάτων, τόσο μεταξύ κόμματος και πολιτών, όσο και μεταξύ τοπικής βάσης και ηγεσίας.

«Τα παραπάνω έχουν ως αντίκτυπο τον περιορισμό της εύρυθμης λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ Αχαϊας, αφού ο ρόλος της βάσης και των θεσμικών του οργάνων καταβαραθρώνονται από τον ίδιο τον Βουλευτή», υποστηρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στον Θ. Παπαθεοδώρου για ελλιπέστατη παρουσία του στην Αχαϊα. Από την άλλη, προσθέτουν όμως πως, μικρή σημασία έχουν πλέον όλα αυτά, αφού σύντομα η παράταξη τοπικά θα αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ, τόσο μετά τις διεργασίες για τον νέο ενιαίο φορέα, όσο και μετά τις βουλευτικές εκλογές, μιας και η παρουσία του κ. Παπαθεοδώρου στη Βουλή, με σταυρό προτίμησης, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη!

Έχει διαβαστεί 2087 φορές