Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Σοβαρό πρόβλημα και σε άλλες περιοχές

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες για έντονη δυσοσμία στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Το φαινόμενο αυτό μπορεί τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι ιδιαίτερα έντονο, ωστόσο ακόμη και τον χειμώνα η δυσοσμία απλώνεται από τον Ιερό Ναό του Αγία Ανδρέα μέχρι τον Γλαύκο. Η δυσοσμία στην περιοχή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και προέρχεται από λύματα που πέφτουν στη θάλασσα. Το έργο της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού και η επέκταση του, έργα που δεν έχουν γίνει ακόμα, όλα αυτά εντείνουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα πολλά λύματα να καταλήγουν στη θάλασσα. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας παπανικήτας μιλώντας στο λεπάντο τόνισε πως από την οδό Παπαφλέσσα μέχρι και τον Γλάυκο παρατηρείται αυτό το φαινόμενο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Παρά το ότι φτιάχτηκε δίκτυο αποχέτευσης τη δεκαετία του '90 και λειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός, εντούτοις δεν είναι όλος ο «Καλλικρατικός» Δήμος της Πάτρας συνδεδεμένος. Και δεν μιλάμε για οικισμούς ή ακρινές περιοχές όπως τα Τσουκαλέικα και τα Αραχωβίτικα, αλλά για το κέντρο της πόλης! Πιο συγκεκριμένα το κομμάτι από τις οδούς Τριών Ναυάρχων - Ναυαρίνου - Κάθοδος Γλαύκου - Ακτή Δυμαίων δεν διαθέτει σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης με αποτέλεσμα τα λύματα να πηγαίνουν στη θάλασσα.

Ο κ. Παπανικήτας σημείωσε πως το πρόβλημα αυτό θα λυθεί οριστικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Με το έργο αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ όλα τα λύματα των περιοχών αυτών θα οδηγούνται στον βιολογικό καθαρισμό και εκεί που γίνεται η επεξεργασία των λυμάτων με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται οι δυσοσμίες αυτές και η ρύπανση στην παραλιακή ζώνη. Ενα δεύτερο σημαντικό κομμάτι είναι αυτό που περικλείεται από τον Μείλιχο, την οδό Αυστραλίας την Κανελλοπούλου και την Ηρώων Πολυτεχνείου, σαφώς μικρότερο σε έκταση και πιο αραιοκατοικημένο.

Σύμφωνα με τον Παπανικήτα, από την στιγμή που θα κατασκευαστούν τα έργα σε δυο με τρια χρόνια, όπως υπολογίζουν οι περιβαλλοντολόγοι θα έχει γίνει απορρύπανση της περιοχής με αποτέλεσμα να μπορούν οι πατρινοί να κάνουν μπάνιο ακόμα και σε σημεία που τώρα δεν μπορούμε καν να προσεγγίσουμε.

Έχει διαβαστεί 1365 φορές