Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τα βαριά πρόστιμα οι καταστηματάρχες της Μαρίνας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τα βαριά πρόστιμα οι καταστηματάρχες της Μαρίνας

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Έρχονται νέα «ραβασάκια» για τους ημιυπαίθριους!

Αύριο, Τρίτη, 22 Μαϊου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο, καταστηματάρχες της Μαρίνας της Πάτρας, καταθέτουν το δικόγραφο ανακοπής των προστίμων που τους επέβαλε προσφάτως η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, όπως και στον Δήμο Πατρέων.

Τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων κυμαίνονται από 110.000 έως 200.000 ευρώ για παράνομη κατάληψη του αιγιαλού και αφορούν τη χρονική περίοδο από το 2013 έως σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lepanto, αναμένονται κι άλλα πρόστιμα και για άλλους καταστηματάρχες της ίδιας περιοχής, στην παραλιακή της Πάτρας, που αφορούν στο ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ το χειρότερο από όλα είναι το ότι στα προαναφερθέντα πρόστιμα θα προστεθούν νέα που θα αφορούν τους ημιυπαίθριους χώρους, καθώς τα προηγούμενα επιδόθηκαν και θα επιδοθούν αμιγώς για τα κτίσματα.

Έτσι λοιπόν μετά την απόφαση του ΣΤΕ που κήρυξε τα εν λόγω μαγαζιά ως κατεδαφιστέα ακολουθούν τώρα και τα βαριά πρόστιμα, τα οποία αποτελούν σαφώς μαχαιριά στην καρδιά για τους ιδιοκτήτες, αφού εάν αναγκαστούν τελικά να τα καταβάλουν(όσοι έχουν) τίθεται εν αμφιβόλω η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την όλη υπόθεση αφού, μεταξύ άλλων, σχετίζεται άμεσα με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο. Στο σημείο αυτό αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η μεν κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για την παραχώρηση ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες του δημοσίου κάνουν ότι μπορούν για να δυσκολέψει αυτή η προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα αυτά κατασκευάστηκαν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από τον ΟΛΠΑ. Στη συνέχεια ακολούθησε η προσωρινή τους παραχώρηση στο Δήμο, με βάση την οποία ο Δήμος Πατρέων προχώρησε στην ενοικίασή τους, τόσο με την προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον Γ. Δημαρά όσο και με την τη νυν δημοτική αρχή υπό τον Κ. Πελετίδη.

Φαίνεται όμως ότι αυτές οι ενοικιάσεις πάσχουν νομικά αφού στο μεταξύ προέκυψε τόσο η απόφαση του ΣτΕ που τα κήρυξε κατεδαφιστέα ενώ τώρα ήλθαν και τα πρόστιμα που για μεν το Δήμο είναι τσουχτερά, για δε τους καταστηματάρχες είναι κυριολεκτικώς εξοντωτικά.

Έχει διαβαστεί 1559 φορές