Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα:Στη 1 το μεσημέρι η ταφή του Κωστή Στεφανόπουλου στο Α'νεκροταφείο-Από τις 11 στον Ι.Ν. Αγγέλων η σορός για προσκύνημα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα:Στη 1 το μεσημέρι η ταφή του Κωστή Στεφανόπουλου στο Α'νεκροταφείο-Από τις 11 στον Ι.Ν. Αγγέλων η σορός για προσκύνημα

από Lepanto RTV

Η κηδεία τελέστηκε δημοσία δαπάνη χθες στην Αθήνα

Στη μια το μεσημέρι στο α’ νεκροταφείο Πατρών θα γίνει η ταφή του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Η σορός του θα μεταφερθεί γύρω στις 11 το πρωί στον ιερό Ναό των Αγγέλων στο νεκροταφείο για τον κόσμο που θέλει να προσκυνήσει .Στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή στον οικογενειακό τάφο.

Μετά την ταφή η οικογένεια θα δεχτεί συγγενείς και πολύ στενούς φίλους, στο σπίτι της στο Ρίο.

Λόγω της ταφής του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου,και με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκε να γίνει απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από το Α΄ νεκροταφείο όπου θα γίνει η ταφή του. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Αποφασίστηκε απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στις 23/11/2016 από τις ώρες 08:00-14:00 στα παρακάτω τμήματα των οδών:

1) Στην οδό Πανεπιστημίου από Φλωρίνης έως Τήνου και

2) Στην οδό Νιγρίτας από Πανεπιστημίου έως Λαμίας

Β .Από το Τ.Τ Τροχαίας Πατρών να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα τροχαίας και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη σήμανση.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη έγινε η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώην υπουργοί και βουλευτές, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο προαύλιο του ναού τιμές απέδωσε άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, έπεσαν είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, έως και σήμερα, ημέρα της ταφής θα τηρηθεί δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

 

 

Έχει διαβαστεί 1517 φορές