Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Το… κλίμα ενόψει εκλογών - Ανοιχτό το παιχνίδι
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Το… κλίμα ενόψει εκλογών - Ανοιχτό το παιχνίδι

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Αναμένονται ανακοινώσεις υποψηφίων

Σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνουν, πλέον, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, ενόψει των εκλογών της 26ης Μαϊου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί και μέρος του ψηφοδελτίου τους, ενώ πυκνώνουν τις επαφές και τις περιοδείες τους και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για τον περιφερειακό θώκο, ωστόσο η συνεργασία του με το κυβερνών κόμμα δημιουργεί ρήγμα στη βάση των στελεχών και των ψηφοφόρων που τον στήριξαν το 2014. Έχει μεν συγκεκριμένη δυναμική, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως τελικά η σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο θα τον βλάψει παρά θα τον ωφελήσει εκλογικά. Αξίζει να σημειώσουμε πως και οι τρεις εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες του, δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Ο μεν αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρ. Αλεξόπουλος, θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, η επικεφαλής στην Αιτ/νία, Χρ. Σταρακά, υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο στηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος Ν. Φαρμάκης, αναπτύσσει αν μη τι άλλο δυναμική λόγω και της στήριξης του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αγρινιώτης υποψήφιος μένει να πείσει τους πολίτες, ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της προεκλογικής μάχης, αλλά και μετά, εάν καταφέρει να εκλεγεί Περιφερειάρχης ότι μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις και λύσεις σε μείζονα ζητήματα. Επιχειρεί δε άνοιγμα και σε άλλους πολιτικούς χώρους, με έμφαση στους νέους.

Από την άλλη, ο πρώην Υπουργός, Κ. Σπηλιόπουλος, θεωρείται δύσκολος αντίπαλος, αφού οι γνώσεις του για τα τοπικά ζητήματα και των τριών νομών, η εμπειρία του στα κοινά, αλλά και ο κορμός των συνεργατών του, που έχει διείσδυση στο ευρύ πολιτικό φάσμα, τον καθιστούν διεκδικητή της Περιφέρειας. Η υποψηφιότητά του πλήττει σε μεγάλο βαθμό τον Απ. Κατσιφάρα, αφού χάνει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ, ενώ δημιουργεί πρόβλημα και στο Ν. Φαρμάκη. Το προσκλητήριο δε σε όλους πολίτες του δημοκρατικού τόξου είναι εκφρασμένο.

Η υποψηφιότητα του Ν. Καραθανασόπουλου από το ΚΚΕ, αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά των εκλογών του 2014, με τα ποσοστά του αυξημένα σε σχέση με την εκλογική επιρροή του ΚΚΕ στη Δυτική Ελλάδα, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, χωρίς να καθίσταται ωστόσο συνδιεκδικητής της περιφέρειας.

Τέλος, παρά το ότι έχει εκφραστεί η πρόθεση καθόδου από τον κ. Χατζηλάμπρου, κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί. Εφόσον ο κ. Χαζηλάμπρου κατέλθει, θα έχει τη στήριξη της ΛΑΕ και δυνάμεων της ευρύτερης αριστεράς, γεγονός που δημιουργεί ακόμη έναν «πονοκέφαλο» στο νυν περιφερειάρχη. Θυμίζουμε πως, ο Β. Χατζηλάμπρου είχε λάβει την τρίτη θέση στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, καταγράφοντας αξιοσημείωτη πορεία, στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει διαβαστεί 1294 φορές