Αρχική Ειδήσεις Τοπικά «Πιλότος» η Πάτρα για δίκτυο «5G»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Πιλότος» η Πάτρα για δίκτυο «5G»

από Αλέξανδρος Κογκόλης
«Πιλότος» η Πάτρα για δίκτυο «5G»

Για την ανάπτυξη του δικτύου

Αλμα προς τη νέα τεχνολογία θα κάνει η Πάτρα, μέσω Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως έγινε γνωστό, επιλέχτηκε μαζί με τα Τρίκαλα ως πόλη πιλότος για την ανάπτυξη δικτύου Gigabit, το οποίο πρακτικά θα σημάνει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο με πολύ μεγάλη ευκολία για τον χρήστη.

Πρόκειται για δίκτυο «5G», το οποίο θα κατευθυνθεί στην πόλη μας, όπως και στα Τρίκαλα, με απόφαση της ΕΕ που επικυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς να το έχουν επιδιώξει οι τοπικές αρχές και πιθανότατα χωρίς καν να γνωρίζουν. Η σχετική πληροφορία δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής»

Δεν διευκρινίζεται με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι δύο πόλεις. Πιθανόν λόγω πολεδομικών προδιαγραφών και ανεπτυγμένου δικτύου οπτικών ινών.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο γενικό σχέδιο WiFi4Eu, που σημαίνει ασύρματο δίκτυο για την Ευρώπη. Σε περίπτωση που αναπτυχθεί στην Ελλάδα μιλάμε για επένδυση δύο δις.

Θα χρειαστεί επέκταση δικτύου οπτικών ινών παντού και χρήση ειδικών μικρών κεραιών, εγκατεστημένων σε επιλεγμένα σημεία. Ο χρήστης θα έχει πρόσβαση μέσω κουπονιών, προκειμένου να αποσβεστεί σταδιακά το κόστος.

Το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει ορίζοντα το έτος 2020. Για την Πάτρα και τα Τρίκαλα, μιλάμε για το έτος 2018.

Προφανώς η ΕΕ εκτιμά ότι η επικοινωνιακή αναβάθμιση της χώρας θα αποτελέσει αναπτυξιακό καταλύτη. Κάτι το οποίο μένει να αποδειχθεί και στην πράξη. Ενας λόγος παραπάνω για να μη βλέπουμε την ΕΕ μόνο από τη «δαιμονική» πλευρά των μνημονίων...

Έχει διαβαστεί 1424 φορές