Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. σε Α. Λοβέρδο: «Στηρίζουμε Σπηλιόπουλο για να σώσουμε την τιμή της παράταξης»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. σε Α. Λοβέρδο: «Στηρίζουμε Σπηλιόπουλο για να σώσουμε την τιμή της παράταξης»

από Αλέξανδρος Κογκόλης

«Δεν τίθεται θέμα διαγραφών»

«Η παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου έπρεπε να δημιουργηθεί για να σώσει την τιμή του χώρου της κεντροαριστεράς στη Δυτική Ελλάδα, λόγω της ολοκληρωτικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Κατσιφάρα. Πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα είμαστε. Θα πάμε χέρι-χέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα;», ανέφεραν στελέχη που στηρίζουν τον κ. Σπηλιόπουλο, σε πολιτικό πηγαδάκι με τον Αχαιό Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέα Λοβέρδο (στο πλαίσιο του 21ου forum Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα), ο οποίος έδειχνε πολύ σκεπτικός ως προς το ζήτημα.

Δυσαρέσκεια για τη στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ

Είναι αλήθεια πως σε πολλά στελέχη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής δεν αρέσει η πολιτική αυτή σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και φροντίζουν να το δείχνουν και πολύ περισσότερο να το λέγουν, ακόμη όμως όχι ευρέως και φανερά, προκειμένου να μην προξενήσουν πρόβλημα στο κόμμα. Σε επίπεδο κάλπης όμως δύσκολα θα στηρίξουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν τίθεται θέμα διαγραφών»

Από την άλλη, αξίζει να αναφέρουμε πως, δεν τίθεται κανένα θέμα διαγραφών στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ. που δεν θα στηρίξουν τις επίσημες υποψηφιότητες του κόμματος στην αυτοδιοίκηση, κάτι που επιβεβαίωσε προσφάτως από την Πάτρα και ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, προφανώς έχοντας και το «οκ» από τη Φώφη Γεννηματά.

Είναι δύσκολο, σαφώς, το ΚΙΝ.ΑΛ. να προχωρήσει διασπασμένο στις εκλογές, έχοντας προβεί σε διαγραφές, σε μία περίοδο που δεν υπάρχει διάθεση για μείωση των ποσοστών του, πολύ περισσότερο μετά και τις αυξητικές τάσεις που του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού Κ. Σπηλιόπουλου, «στην εν λόγω παράταξη θα υπάρχουν υποψήφιοι από όλο το δημοκρατικό τόξο, το ΚΙΝ.ΑΛ., τη ΝΔ, αλλά και νυν περιφερειακοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με τον κ. Κατσιφάρα, αλλά έχουν δυσαρεστηθεί από τη λειτουργία της περιφερειακής αρχής και τις επιδόσεις της και στους τρεις νομούς». Τούτο σαφώς από μόνο του αυξάνει το ενδιαφέρον της εκλογικής «μάχης».

«Δυναμική των στελεχών»

Τέλος, στον απόηχο της πρόσφατης συγκέντρωσης του κ. Σπηλιόπουλου στον «Αστέρα», όπου και ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές, κύκλοι του πρώην Υπουργού τονίζουν πως, «εκτός του ότι αυτή ήταν ογκώδης, σε μία στιγμή μάλιστα που οι εκλογές απέχουν πολλούς μήνες, σημασία έχει περισσότερο η δυναμική του κάθε στελέχους που βρέθηκε εκεί, γεγονός που δημιουργεί προοπτική νίκης».

 

Έχει διαβαστεί 1523 φορές