Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Στον Κορυδαλλό ο 59χρονος «δικηγόρος»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Στον Κορυδαλλό ο 59χρονος «δικηγόρος»

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Στον Κορυδαλλό ο 59χρονος «δικηγόρος»

Εξαπάτησε δεκάδες πατρινούς

Προφυλακίστηκε σήμερα, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ο 59χρονος "μαϊμού" δικηγόρος που εξαπατούσε πατρινούς.

Μαζί με τη Φιλανδή συνεργό του, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης, κατάφερνε να ξεγελά τα θύματά του μιας και είχε γνώσεις νομικής, αν και είχε διαγραφεί από τον κλάδο εδώ και πολλά χρόνια.

Είχαν γραφείο στην Πάτρα και αναλάμβαναν πολλές υποθέσεις που χρειάζονταν νομική παρέμβαση, όπως διευθέτηση διαφορών για ακίνητα, συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς , ρυθμίσεις δανείων κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o άνδρας δραστηριοποιήθηκε έντονα από το τέλος του 2015 μέχρι τις αρχές του 2016. Κατά τη διετία αυτή έβγαλε και τα περισσότερα χρήματα από τις απάτες.

Από μια Πατρινή ο 59χρονος κατάφερε να «αρπάξει» 65.000 ευρώ προκειμένου να της διευθετήσει δικαστικά διαφορές με τρίτο πρόσωπο και εν συνεχεία να προχωρήσει σε διαδικασία αγοραπωλησίας ακινήτων. Ο δικηγόρος αράχνη συνέταξε μάλιστα αγωγή προς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών για την υπόθεση, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή την μαϊμού αγωγή την είχε μόνο ο δικηγόρος και το θύμα του.

Ο δικηγόρος επίσης πήρε από Πατρινό 5.300 ευρώ προκειμένου να προβεί σε ρύθμιση του στεγαστικού του δανείου ώστε να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη. Αποτέλεσμα ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και να δώσει τα λεφτά και να μην πρoστατεύσει το σπίτι του μέσω του νόμου για τα "κόκκινα" δάνεια.

Ο 59χρονος δεν είχε κανέναν φραγμό όπως προκύπτει. Βοήθησε άνδρα να φτιάξει τα χαρτιά του για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό του δημοσίου για την επισκευή περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. Ο ανυποψίαστος επαγγελματίας του έδωσε 1000 ευρώ για να του φτιάξει τα χαρτιά που ζητούσε η προκήρυξη.

Επιπρόσθετα, σε μια ακόμη περίπτωση πήρε από άνδρα 14.000 ευρώ τμηματικά για να του διευθετήσει τη ρύθμιση του δανείου του και ζητήματα που αφορούσαν στην κληρονομιά του.

Άνδρες της Ασφάλειας Πατρών κατάφεραν να εξιχνιάσουν αρκετές απάτες, 34 μέχρι στιγμής, ενώ εξετάζονται πάνω από περιπτώσεις. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 59χρονο στο γραφείο του στην Πάτρα, όπως και τη συνεργό του από τη Φιλανδία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετές καταγγελίες είχαν φτάσει στην αστυνομία.

O 59χρονος σύμφωνα με την αστυνομία είναι αρχηγικό μέλος της σπείρας. Η γυναίκα ήταν σε ρόλο γραμματειακής υποστήριξης ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα που είχαν αναλάβει δευτρεύοντα ρόλο, ρόλο "κράχτη".

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σωρεία καταρτισμένων πλαστών εγγράφων και περισσότερους από εκατό φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 34 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες, ξεπερνά τις 265.000 ευρώ.

 

Έχει διαβαστεί 1876 φορές