Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Συναγερμός στην Ηλεία για την πυρκαγιά στο Γεράκι - Επιχείρηση κατάσβεσης και από αέρος - Με κάταγμα στο νοσοκομείο πυροσβέστης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συναγερμός στην Ηλεία για την πυρκαγιά στο Γεράκι - Επιχείρηση κατάσβεσης και από αέρος - Με κάταγμα στο νοσοκομείο πυροσβέστης

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Συναγερμός στην Ηλεία για την πυρκαγιά στο Γεράκι - Επιχείρηση κατάσβεσης και από αέρος - Με κάταγμα στο νοσοκομείο πυροσβέστης

Φόβοι για νέες πυρκαγιές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο δήμος Ήλιδας, καθώς δεν συμπληρώθηκαν δεκαπέντε ημέρες από την προηγούμενη πυρκαγιά και η πύρινη λαίλαπα απειλεί εκ νέου την περιοχή.

Στο στόχαστρο για μία ακόμη φορά η ‘συνήθης ύποπτη περιοχή’, που δεν είναι άλλη από την ευρύτερη περιοχή του Γερακίου, όπου χθες λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασώδη και αγροτική έκταση λίγο πριν τον συνοικισμό ‘Αστερέϊκα’.

Εναέρια μέσα επιχειρούσαν μέχρι τις 8 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν πάλι οι ρίψεις νερού.

Καθοριστικές οι πρώτες στιγμές

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν πέσει το πρώτο σκοτάδι, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις και τον δήμο Ήλιδας, αφού γνώριζαν πολύ καλά ότι οι πρώτες στιγμές ήταν καθοριστικές για την έκβαση της φωτιάς.

Το σημείο το οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρίσκεται μέσα σε λόγγο, δύσκολα προσβάσιμο, το οποίο είχε καεί και με τις πυρκαγιές του 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, από τη μάχη με τις φλόγες βρέθηκε στο Νοσοκομείο με κάταγμα, μία πυροσβέστης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, η οποία συμμετείχε χθες στο έργο της κατάσβεσης στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδας.

Η πυροσβέστης, που είναι πενταετούς υποχρέωσης, συμμετείχε στο έργο της κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, σε μία περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη σε ορισμένα σημεία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα να γλιστρήσει και να πέσει σε μία πλαγιά, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι της.

Η πυροσβέστης μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κάταγμα και τις παρασχέθηκαν οι απαιτούμενες ιατρικές φροντίδες.

Πάντως, λίγο πριν την μεταφορά της επεκράτησε σύγχυση, καθώς αρχικά ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για την μεταφορά τραυματισμένου πυροσβέστη και μάλιστα στην πρώτη αυτή αναφορά γινόταν λόγος για τραυματισμό που συνιστούσε την πρόκληση εγκαυμάτων.

 

Έχει διαβαστεί 1535 φορές