Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Αχαΐα: Προαστιακός ΣΤΟΠ - Σταματούν τα δρομολόγια - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι - Μεγαλώνει η ταλαιπωρία επιβατών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αχαΐα: Προαστιακός ΣΤΟΠ - Σταματούν τα δρομολόγια - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι - Μεγαλώνει η ταλαιπωρία επιβατών

από Lepanto RTV
Αχαΐα: Προαστιακός ΣΤΟΠ - Σταματούν τα δρομολόγια - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι - Μεγαλώνει η ταλαιπωρία επιβατών

μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη

Μετά τις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό αποφάσισαν να τον ακινητοποιήσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η νέα απόφαση ανακοινώθηκε στο τέλος βραδινού δρομολογίου της Πέμπτης. Από την Παρασκευή 8 Ιουλίου λοιπόν η ταλαιπωρία επιβατών μεγαλώνει, αφού δρομολόγια δεν θα εκτελούνται. 

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, τον Σύλλογο Εργαζομένων Τραμ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, «το καταστροφικό σξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το «Ελληνικό», βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

»Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων.

»Σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική εντάσσεται και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στη ΣΤΑ.ΣΥ με την υπονόμευση των διαδικασιών υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που γίνεται με τις πρακτικές κωλυσιεργίας του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, με την ανοχή, αν όχι με τις οδηγίες, της κυβέρνησης.

»Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν! Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε! Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους! Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!» αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερή τροχιάς.

Έχει διαβαστεί 1515 φορές