Ενημέρωση Καιρού και εκτίμηση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου από τον Γιώργο Αποστολόπουλο....
Γεια σας φίλοι μου!
Οπως σας είχα ενημέρωση διάσπαρτα φαινόμενα πιο έντονα στα ανατολικά και στο Αιγαίο με ψύχρα.
Σήμερα Πέμπτη
Αυξημένη ψύχρα πιο πολλά φαινόμενα διάσπαρτα στην ηπειρωτική χώρα και πιο αυξημένα στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην νότια Κρήτη!
Να τονίσω ότι προς το απόγευμα η ψύχρα δυναμώνει και κατεβαίνουν τα επίπεδα στα υψόμετρα για χιονοπτώσεις!
Θα χιονίσει ελαφρά για κάποιες ώρες στην Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, πιθανο στην Κοζάνη και γενικά σε ολόκληρη την βόρεια και κεντρική χώρα αλλα κυρίως πλησίον συνόρων με Σκοπια και Βουλγαρία.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και κέντρο νοτια αλλα σε μεγαλυτέρα υψόμετρα.
Παρασκευή
Απο τα ξημερώματα δυνατά φαινόμενα στην ανατολική χωρά ιδιαίτερα Χαλκιδική ανατολική Μακεδονία βόρειο Αιγαίο που σταδιακά θα προχωρήσει πιο νότια για Εύβοια Αττική και Κυκλάδες και μέχρι το βράδυ πιο νότια μέχρι την Κρήτη.
Στην ηπειρωτική χώρα λίγα φαινόμενα μέχρι τα ξημερώματα μετά θα σταματήσουν και θα μείνει μόνο η ψύχρα.
Σαββάτο
Αρκετό κρύο αλλα με καλές συνθήκες σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα.
Λίγα διάσπαρτα φαινόμενα στο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη.
Κυριακή
Ξεκινάμε με της ιδεες συνθήκες που σταδιακά θα αλλάξουν προς το απόγευμα!
Φαινόμενα απο τα δυτικά ! Στα πολύ δυτικά του Ιονίου αξιόλογα φαινόμενα, χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά δυτική Μακεδονία και ολόκληρη την οροσειρά της Πίνδου μέχρι και Αιτωλοακαρνανία!
Αλλα η χιονόπτωση θα είναι για λίγες ώρες.
Θα προλάβουν να δούν ικανοποιητική χιονόπτωση η Φλώρινα Πτολεμαΐδα και πιθανό κι άλλες πόλεις πλησίον.
Προς το βράδυ ξημερώματα και Δευτέρας ξεκινάνε αξιόλογα αλλα διάσπαρτα φαινόμενα στο Αιγαίο και Κρήτη.
Δευτέρα
Ψύχρα λίγα φαινόμενα αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά στην Αττική και στο Αιγαίο σταδιακά περιορίζονται και συνεχίζουν μέχρι το βράδυ στην Κρήτη.
Οπως ανέφερα χτες στο μικρό live που έκανα φαίνεται οτι απο την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε σχετικά καλές συνθήκες!
Η φύση μας δίνει ευκαιρία για προετοιμασία για τον πραγματικό χειμώνα που φαίνεται ξεκινά!
Απο την Πέμπτη λίγα φαινόμενα στα δυτικά και κεντρικά.
Απο Παρασκευή σταδιακή πτώση θερμοκρασίας διάσπαρτα φαινόμενα με χιονόπτωση σε ορεινά και πιθανό ημιορεινά της βόρειας χωρας!
Αυτά είναι μια αρχική εκτίμηση επίσης είναι το πιο ελαφρύ κομμάτι διότι με τα τελευταία δεδομένα φαίνεται ότι περίπου απο της 17 έως της 22 Δεκεμβρίου κάτι δυνατό κρύβεται με πιο έντονα φαινόμενα πιο αυξημένο κρύο και πιθανό χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα επίπεδα!
Λίγο αναμονή ακόμα παρακολουθώ ολα τα δεδομένα συνεχώς!
Θα σας ενημερώνω!
Εδω λεμε το καιρό νωρίς και όπως πρέπει οχι όπως θέλουν να είναι!
"Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας. Είναι η ημέρα που ο ελληνικός λαός, με πίστη στις δυνάμεις του και ενότητα ψυχής, ύψωσε τη φωνή του υπερασπιζόμενος την ελευθερία και την εθνική μας αξιοπρέπεια "
Οι μαρμάρινοι κίονες του παλαιότερου ναού της Ζωοδόχου Πηγής επανατοποθετήθηκαν προ ημερών στον περιβάλλοντα χώρο της Μητρόπολης του Αγρινίου, ωστόσο ορισμένοι ανεγκέφαλοι τις βανδάλισαν…
Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα 27/10, λίγα λεπτά μετά τις 16:00 στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Δερβενίου, στο ρεύμα προς Κόρινθο
Στην καταβολή 54,3 εκατ. Ευρώ σε 42.522 δικαιούχους, για ενισχύσεις De Minimis του τομέα της ενίσχυσης ζωοτροφών και του τομέα των φερτών υλικών λόγω της κακοκαιρίας Daniel, προχώρησε σήμερα Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2025, ο ΟΠΕΚΕΠΕ.