Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Αντιγριπικός εμβολιασμός: Πότε θα ανακοινωθεί το «εμβόλιο χωρίς συνταγή»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αντιγριπικός εμβολιασμός: Πότε θα ανακοινωθεί το «εμβόλιο χωρίς συνταγή»

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αντιγριπικός εμβολιασμός: Πότε θα ανακοινωθεί το «εμβόλιο χωρίς συνταγή»

Oι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας για τη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση από γιατρό αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο πάνω από 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, ενώ οι συνολικές προμήθεια που κάναμε ως χώρα για την αντιγριπική εκστρατεία 2022-2023 αγγίζουν τα 4,2 εκατομμύρια. Αυτός είναι και ο επιθυμητός αριθμός εμβολιασμών, λένε οι ειδικοί, που θα μπορούσε να μας θωρακίσει τους πολίτες απέναντι στην έξαρση της εποχικής γρίπη.

Έτσι, με σκοπό την επιτάχυνση των εμβολιασμών και κυρίως των ευπαθών ομάδων, το Υπουργείο Υγείας, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να ανακοινώσει την κατάργηση της υποχρεωτικής συνταγογράφησης του εμβολίου στους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει στα μέσα Δεκεμβρίου και πριν από την επίσημη έναρξη της έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Εκτός από το ηλικιακό κριτήριο, πάντως, από την υποχρέωση της συνταγογράφησης θα εξαιρεθούν και όσοι έρχονται σε επαφή με ευάλωτα άτομα.

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει πως «δεν καταργείται η συνταγή για τα εμβόλια», καθώς η εξαγγελία στα τέλη του προηγούμενου μήνα είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από την πλευρά των ιδιωτών γιατρών.

Δείτε επίσης: Αντιγριπικός εμβολιασμός: «Στα μαχαίρια» γιατροί – φαρμακοποιοί για την κατάργηση της συνταγογράφησης στα εμβόλια της γρίπης
Από το υπουργείο Υγείας διευκρινίζεται πως συνήθης διαδικασία της συνταγογράφησης του εμβολίου από τον γιατρό, θα εξακολουθήσει να ισχύει για το σύνολο του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όταν ο προσωπικός γιατρός θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία οι πολίτες δεν θα αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.


Έχει διαβαστεί 418 φορές