Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Από 20/2 η πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημίες του 2023
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Από 20/2 η πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημίες του 2023

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Από 20/2 η πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημίες του 2023

Οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα είναι στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, στη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε την έναρξη της πληρωμής αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημίες του έτους 2023, από την 20η Φεβρουαρίου 2024.

Προϋπόθεση πληρωμής

Οι πληρωμές αποζημιώσεων καταβάλλονται δύο μήνες νωρίτερα από τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα έπρεπε να ξεκινήσουν να καταβάλλονται μετά την 15η Απριλίου 2024, και αφού μέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι παραγωγοί θα είχαν καταβάλλει την οφειλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά για το έτος 2023.

Πληρωμές 100% της υπολογιζόμενης αξίας.

 Οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα είναι στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας, σύμφωνα με τα πορίσματα τα οποία καταχωρούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Οργανισμού, σε αντίθεση με όσα σκοπίμως διαδίδονται τις τελευταίες μέρες περί οριζόντιας μείωσης των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, με στόχο την πρόκληση αναταραχής και αντιδράσεων.

Η οικονομική ευρωστία του ΕΛΓΑ

Είναι ισχυρή διότι τα σημερινά διαθέσιμα του Οργανισμού, για πληρωμή αποζημιώσεων, υπερβαίνουν τα 150 εκ. €, ενώ αναμένονται οι εισπράξεις από οφειλές προς τον Οργανισμό άνω των 120 εκ. €, προς διάψευση όσων υποστήριζαν ότι ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να καταβάλλει τις αποζημιώσεις του έτους 2023. Επιπροσθέτως, μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2024, θα καταβληθούν στον ΕΛΓΑ από το Υπουργείο Οικονομικών, 15 εκ. € για την πληρωμή των διοικητικών δαπανών και των λειτουργικών του εξόδων του Α’ εξαμήνου 2024, και επιπλέον 110 εκ. € για τη συνέχιση πληρωμής αποζημιώσεων στο πλαίσιο του ad-hoc προγράμματος καταβολής αποζημιώσεων για τις ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Εlias .

πηγή:  www.neaait.gr

Έχει διαβαστεί 336 φορές