Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Αύριο η συνέχεια της δίκης Πισπιρίγκου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αύριο η συνέχεια της δίκης Πισπιρίγκου

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αύριο η συνέχεια της δίκης Πισπιρίγκου

Οι δηλώσεις Κούγια

Εμφανώς αδυνατισμένη, με κάποιες αλλαγές στα μαλλιά και ντυμένη στα μαύρα, εμφανίστηκε χθες το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, η Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε επίσης η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, μαζί με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια. Η κατηγορουμένη από την Πάτρα βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου για να δικαστεί για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Ωστόσο, η χθεσινή διαδικασία αναλώθηκε στη συγκρότηση του δικαστηρίου. Τρεις γυναίκες είναι οι τακτικοί δικαστές και γυναίκα εισαγγελέας, ενώ από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα τεσσάρων ενόρκων. Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο συνέδρους θα κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Παράλληλα, κληρώθηκαν και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι.

Το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης απορρίφθηκε από την Έδρα,  καθώς όπως ανέφερε η πρόεδρος, μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή Δικαιοσύνης, προσθέτοντας πως δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιανουαρίου και η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε απολογία ενώπιον της 35ης ανακρίτριας για τους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας. Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε άμεσα λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», είπε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της έδρας, η οποία απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΓΙΑ

Ο Αλέξης Κούγιας είπε σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους ότι «το νομικό οπλοστάσιο είναι πολύ ισχυρό. Έχουμε 20 μάρτυρες υπερασπίσεως, εκ των οποίων οι 10 είναι ιατροδικαστές και μάλιστα ιατροδικαστές εν ενεργεία». Σημείωσε πως το σύνολο των ιατροδικαστών είναι υπέρ της αθωότητας της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ακολούθως, δήλωσε τυχερός που επελέγη γι’ αυτή την υπόθεση, γιατί όπως είπε, ο απλός κόσμος πρέπει καταλάβει πως δεν μπορεί να καθίσταται κάποιος ένοχος γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν την τηλεόραση για να κάνουν πολιτική καριέρα και τους ενδιαφέρει μόνο το δικό τους συμφέρον. «Η ελληνική δικαιοσύνη απονέμεται μόνο στα δικαστήρια» τόνισε.

 

ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ Ο ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Μάνος Δασκαλάκης βρισκόταν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δημοσιογράφους. Μετά τη διακοπή της δίκης δε θέλησε να κάνει καμμία δήλωση, ενώ θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα εξεταστεί την Τετάρτη, κατά τη συνέχιση της διαδικασίας.

 

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ


Έχει διαβαστεί 314 φορές