Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Αυτή είναι η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου: Πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα, εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αυτή είναι η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου: Πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα, εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αυτή είναι η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου: Πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα, εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη

Το υπουργικό συμβούλιο κατέληξε ομόφωνα στην Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα για τη θέση της Προέδρου και στην Γεωργία Αδειλίνη για τη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, επελέγη η νέα ηγεσία της ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης.

Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, η οποία είχε προεδρεύσει στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Επίσης, ως εφέτης ειδική ανακρίτρια, είχε διενεργήσει την δικαστική έρευνα για τη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Για τη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου επελέγη η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία μετρά πολλά χρόνια στο εισαγγελικό σώμα και έχει χειριστεί πολλές σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

Ιωάννα Κλάπα
Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στην θέση της αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020.

 Ειδικότερα, ως εφέτης είχε διενεργήσει με την συνάδελφό της, Μαρία Δημητροπούλου, την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που αποτέλεσε και τη βάση για τις περαιτέρω δίκες.

Πρόσφατα, ως αρχαιότερη αρεοπαγίτης, είχε προεδρεύσει του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί ΣΥΡΙΖΑ, με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Γεωργία Αδειλίνη
Η κενή θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλύφθηκε από την αντεισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, η οποία αποχωρεί σε δύο χρόνια από τον εισαγγελικό κλάδο.

Η κυρία Αδειλίνη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πλειοψήφησε, καθώς ψηφίστηκε από τα 4/5 των συμμετεχόντων στην διάσκεψη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2019.

Η κυρία Αδειλίνη ήταν στην έδρα της δίκης του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ ήταν αυτή που πρότεινε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Η έμπειρη αντεισαγγελέας έχει και ιδιαίτερη ευαισθησία στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ με εγκύκλιό της, το 2020, ζητούσε από τους συναδέλφους της αυξημένη επαγρύπνηση στα ασυνόδευτα παιδιά.


Έχει διαβαστεί 273 φορές