Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στη μάχη με τις φωτιές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στη μάχη με τις φωτιές

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στη μάχη με τις φωτιές

Μήνυμα στήριξης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα με αφορμή τις φωτιές που είναι σε εξέλιξη σε όλη την χώρα.

"Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών", είπε ο ίδιος σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.


"Στείλαμε δυο αμφίβια αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα που δίνει μάχη με μία μεγάλη πυρκαγιά. Eυχόμαστε περαστικά κατ’ αρχάς στον λαό της Ρόδου και τους Έλληνες γείτονές μας", δήλωσε στην συνέχεια.


Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. "Διαπιστώθηκε μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε, κυρίως με τους γείτονές μας.

Πιστεύουμε ότι αν ανοίξει χώρος στον διάλογο και τη διπλωματία, οι παρεξηγήσεις θα παραμεριστούν, οι διαφωνίες θα βρουν λύσεις, κάτι που καταφέραμε πολλές φορές τα τελευταία 21 χρόνια. Ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, που θεωρούνταν ανυπέρβλητα, με τους γείτονές μας και άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε αυτή την επιτυχία και σήμερα".



Έχει διαβαστεί 292 φορές