Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δυτική Ελλάδα: 139 κλήσεις για κράνος από τις 21 έως τις 27 Ιουλίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυτική Ελλάδα: 139 κλήσεις για κράνος από τις 21 έως τις 27 Ιουλίου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Δυτική Ελλάδα: 139 κλήσεις για κράνος από τις 21 έως τις 27 Ιουλίου

Τέταρτη εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους»

Εντατικούς ελέγχους αλλά και πλήθος ενημερωτικών δράσεων πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την τέταρτη εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», με σκοπό την καθολική συμμόρφωση των οδηγών και επιβατών δίκυκλων, καθώς και των χρηστών Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων).

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Ειδικότερα, στην Δυτική Ελλάδα, από 21-07-2025 μέχρι και 27-07-2025, πραγματοποιήθηκαν -1.651- έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν - 139- παραβάσεις, από τις οποίες -108- παραβάσεις σε οδηγούς, καθώς και -31- παραβάσεις σε επιβάτες.

Πιο αναλυτικά, ανά περιφέρεια, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις για μη χρήση κράνους:

Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας : -67-
Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας : -42-
Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας : -18-
Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας : -12-

Υπενθυμίζεται ότι με τη θέσπιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), η Πολιτεία δίνει σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη μη χρήση κράνους, μέσω της αυστηροποίησης των ποινών, ως εξής:

-350- ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για - 30- ημέρες για τον οδηγό δικύκλων (Οι ίδιες κυρώσεις ισχύουν και για τον οδηγό που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του επιβάτη).
-350- ευρώ πρόστιμο για τον επιβάτη δικύκλων.
-30- ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό Ε.Π.Η.Ο.

Σκοπός της εκστρατείας ωστόσο δεν είναι η βεβαίωση ή η είσπραξη προστίμων, αλλά η καθολική αποδοχή της υποχρέωσης των οδηγών και επιβατών να φορούν πιστοποιημένο κράνος, ως βασικό μέσο προφύλαξης της ζωής τους.

Επιπλέον, υλοποιούνται ήδη δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με την αρωγή ιδιωτών και επαγγελματιών.

Το κράνος δεν είναι απλώς αξεσουάρ – είναι ευθύνη που σώζει ζωές.

Έχει διαβαστεί 470 φορές



  •