Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ηλεία: Ιερόσυλοι άρπαξαν τα τάματα εκκλησίας!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ηλεία: Ιερόσυλοι άρπαξαν τα τάματα εκκλησίας!

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεία: Ιερόσυλοι άρπαξαν τα τάματα εκκλησίας!

Κοσμήματα, ρολόγια, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία είχαν προσφέρει οι πιστοί ως τάματα, αφαίρεσαν άγνωστοι από εκκλησία στην τοπική κοινότητα του Λαντζοΐου, στην Ηλεία.

Το νέο περιστατικό κλοπής που έχει αναστατώσει το χωριό αλλά και την εκκλησιαστική κοινότητα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Οι δράστες φέρεται να εισήλθαν στην εκκλησία από την πλαϊνή πόρτα, καθώς οι άλλες δύο είσοδοι δεν έφεραν σημάδια παραβίασης. Αφού μπήκαν πρώτα στο Ιερό του Ναού, πιθανώς για να ελέγξουν αν υπάρχει χρηματοκιβώτιο, συνέχισαν στον υπόλοιπο χώρο της εκκλησίας ψάχνοντας αντικείμενα αξίας. Τελικά, οι ιερόσυλοι κατάφεραν να κλέψουν τα τάματα των πιστών, αφού έσπασαν το τζάμι του εικονοστασίου μέσα στο οποίο φυλάσσονταν, ενώ κατά την διαφυγή τους από την εκκλησία του Λαντζοΐου αφαίρεσαν και πέντε τενεκέδες λάδι.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από την νεωκόρισσα του ναού το πρωί της ίδιας ημέρας, η οποία με την σειρά της ειδοποίησε τον εφημέριο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου που διεξάγουν τις έρευνες για την υπόθεση κλοπής και κλιμάκιο της Σήμανσης προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα από το εσωτερικό και το εξωτερικό της εκκλησίας, ενώ εξετάζεται και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων της περιοχής προκειμένου να εντοπιστούν οι κινήσεις των δραστών.

«Σήμερα τα ξημερώματα έγινε κλοπή στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαντζοϊου. Οι δράστες μπήκαν από την πλάγια δεξιά πόρτα, έσπασαν την εικόνα στο τέμπλο του Αγίου Δημητρίου και από εκεί πήραν διάφορα τάματα των πιστών που υπήρχαν από πολύ παλιά. Παραβίασαν και το Ιερό αλλά ευτυχώς δεν πείραξαν τίποτα. Στην πορεία κατέβηκαν στον κυρίως Ναό, μπήκαν σε ένα αποθηκάκι και πήραν πέντε τενεκέδες με λάδι. Προσπάθησαν να κλέψουν και άλλα αντικείμενα όμως δεν τα κατάφεραν. Το μόνο που ευελπιστούμε είναι να βρεθούν οι δράστες» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο ιερέας Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου Παναγιώτης Κλουκίνας.


Έχει διαβαστεί 606 φορές