Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΕΝΦΙΑ βάσει εισοδήματος και αξίας ακινήτου βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΕΝΦΙΑ βάσει εισοδήματος και αξίας ακινήτου βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση

από Αλέξανδρος Κογκόλης
ΕΝΦΙΑ βάσει εισοδήματος και αξίας ακινήτου βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση

Στο πλαίσιο των αντιμέτρων

Ένα νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ από το 2018 επιθυμεί να βάλει η κυβέρνηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο των αντιμέτρων που θα προτείνει στους δανειστές, αφού πρώτα ψηφιστούν τα μέτρα.

Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Πέμπτης, ο νέος φόρος θα υπολογίζεται βάσει της αξίας του ακινήτου, αλλά και των εισοδημάτων των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» θα αποδίδει σαφώς λιγότερα έσοδα στο Κράτος: περίπου 1 δισ. ευρώ κάτω από τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ που φτάνουν σήμερα τα 2,65 δισ. ευρώ (-35%).

Όπως αναφέρει το «Έθνος», οδικός χάρτης για το νέο φόρο θα είναι το Περιουσιολόγιο, στο οποίο θα αποτυπώνεται η κινητή και ακίνητη περιουσία των 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων. Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης και η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στις τιμές της αγοράς.

Η πρόταση της κυβέρνησης (ως αντιστάθμισμα στη μείωση του αφορολόγητου) θα συναντήσει ισχυρές αντιστάσεις από την τρόικα, δεδομένου ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας από τους φόρους που αποδίδει.

Έχει διαβαστεί 1496 φορές