Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Λαγκάρντ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αναδιάρθρωση χρέους
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Λαγκάρντ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αναδιάρθρωση χρέους

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Λαγκάρντ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αναδιάρθρωση χρέους

«Όχι κούρεμα επί του παρόντος»

Πιστή στη γραμμή ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά όχι «κούρεμα» επί του παρόντος, εμφανίστηκε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο ARD ότι «είμαστε πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, συμφωνώντας με τους θεσμούς να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις που έχουμε ώστε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα».

Η ίδια προσέθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό, που τίθενται ως προϋποθέσεις από το Ταμείο.

«Προφανώς, το δεύτερο σκέλος είναι το επίπεδο χρέους που μπορεί να αντέξει η χώρα και η ορθή αναδιάρθρωσή του. Ο όγκος της αναδιάρθρωσης θα εξαρτηθεί ξεκάθαρα από το πόσες μεταρρυθμίσεις έχουν υλοποιηθεί, πόση πρόοδος έχει υπάρξει και πόσο ισχυρή είναι η ελληνική οικονομία στο τέλος του προγράμματος» συμπλήρωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αυτό που θα χρειαστεί δεν είναι ένα κούρεμα, εάν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά σημαντική επέκταση των ωριμάνσεων, σημαντική μείωση των επιτοκίων και αυτά θα πρέπει να συζητηθούν με λεπτομέρειες, καθώς θα σημειώνεται πρόοδος στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Έχει διαβαστεί 1252 φορές

Ακολουθήστε μας...