Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Επίδομα μητρότητας: Αναδρομικά έως 7.470 ευρώ στις νέες μητέρες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Επίδομα μητρότητας: Αναδρομικά έως 7.470 ευρώ στις νέες μητέρες

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Επίδομα μητρότητας: Αναδρομικά έως 7.470 ευρώ στις νέες μητέρες

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες και τις ελεύθερες επαγγελματίες

Με ανάρτησή του χθες στο X (πρώην Twitter) ο πρωθυπουργός ενηµέρωσε ότι: «Ακόµα µία δέσµευσή µας γίνεται πραγµατικότητα! Από σήµερα οι ελεύθερες επαγγελµατίες, αυτοαπασχολούµενες και αγρότισσες µητέρες µπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο http://parentalbenefits. dypa.gov.gr για το επίδοµα µητρότητας. Έτσι ώστε να λαµβάνουν για 9 µήνες ποσό ίσο µε τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο µισθό. Με βάση τον αυξηµένο από την 1η Απριλίου κατώτατο µισθό που ισχύει σήµερα στην πατρίδα µας, πρόκειται για ένα ποσό ύψους 830 € µηνιαίως, δηλαδή 7.470 € συνολικά».

Παράλληλα, τονίζει η «Απογευματινή», όπως προκύπτει από τη σχετική υπουργική απόφαση για το άνοιγµα της πλατφόρµας parentalbenefits.dypa. gov.gr παρέχεται στις δικαιούχους µητέρες η δυνατότητα µεταβίβασης του επιδόµατος µητρότητας στον σύζυγό τους. Οι νέες ρυθµίσεις αφορούν µη µισθωτές εργαζόµενες µητέρες που τεκνοποίησαν από τις 24 Σεπτεµβρίου 2023.


Πώς γίνεται η αίτηση για το επίδομα μητρότητας

Η αίτηση υποβάλλεται στη ∆ΥΠΑ εντός δύο µηνών από την εποµένη της καταβολής του επιδόµατος κυοφορίας και λοχείας του e-ΕΦΚΑ ή εντός δύο µηνών από την εποµένη της ένταξης του παιδιού στην οικογένεια ή της τελεσιδικίας της δικαστικής απόφασης αν πρόκειται για υιοθεσία. ∆ιευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις που ο/η αιτών/ούσα δεν είναι εγγεγραµµένος/η στο ψηφιακό µητρώο ∆ΥΠΑ είναι αναγκαία η εγγραφή στη νέα πλατφόρµα µέσω ειδικής φόρµας που διατίθεται για τον σκοπό αυτό.


Η είσοδος στην ειδική φόρµα πραγµατοποιείται µε τη χρήση κωδικών TAXIS και του ΑΜΚΑ.
πηγή:newsbomb

Έχει διαβαστεί 347 φορές