Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Θετική στάση έδειξαν οι εκπρόσωποι απέναντι στο αίτημα του Μεσολογγίου να μην καταργηθεί το Πρωτοδικείο

Την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου επισκέφτηκαν μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας συνοδευόμενοι  από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Εφέτη, Παναγιώτη Καρακωσταντή  , με σκοπό τη συνάντηση τους με τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου στο Πρωτοδικείο της πόλης.

 Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος καθώς και όλα τα μέλη του δικαστικού μεγάρου καλωσόρισαν  τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας  στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου και συζήτησαν   μαζί τους  σχετικά με το κτήριο και τα προβλήματα που επικρατούν στον δικαστικό χώρο.

Κύριος σκοπός της επίσκεψης  των μελών της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δικαστικό Μέγαρο του Μεσολογγίου ήταν να εξετάσουν  το κτήριο από πλευράς καταλληλότητας ,λειτουργικότητας  και  διεκπεραίωσης εκδίκασης υποθέσεων. Η θέση τους , μετά τη συνάντηση, θα είναι καθαρά γνωμοδοτική προς την  Ελληνική Κυβέρνηση, σχετικά με την αναμόρφωση του νέου δικαστικού χάρτη. Ο νέος Δικαστικός Χάρτης θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, που βρίσκεται στα σκαριά εν αναμονή και της πρότασης της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει αναλάβει ως σύμβουλος και αναμένεται να τον παρουσιάσει λεπτομερώς στον Πρωθυπουργό.

Ξεκινώντας τη εισήγηση του ο κύριος Παΐσιος αναφέρθηκε στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου  και στην ιστορία των Δικαστηρίων  του Μεσολογγίου. Με αυτό θέλησε να δείξει ότι, εκτός από τα στοιχεία της δικαστικής ύλης που αναφέρθηκαν αργότερα από τους Δικαστές, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ιστορικά στοιχεία, αλλά και το γεγονός ότι μιλάμε για την Ιερή Πόλη και πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Οφείλουμε να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας έδειξαν μια θετική στάση απέναντι στο αίτημα του Μεσολογγίου να μην καταργηθεί το Πρωτοδικείο.

Έπειτα  πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των επισκεπτών σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου και τελειώνοντας την επίσκεψή τους, ξεναγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων όπου εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία και την θυσία των Μεσολογγιτών.

Έχει διαβαστεί 199 φορές