Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Με επιτυχία τα Πρόσωπα της Χρονιάς 2023. Βραδιά με λάμψη και συγκίνηση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με επιτυχία τα Πρόσωπα της Χρονιάς 2023. Βραδιά με λάμψη και συγκίνηση

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Με επιτυχία τα Πρόσωπα της Χρονιάς 2023.  Βραδιά με λάμψη και συγκίνηση

η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι γεμάτη από πρωταγωνιστές σε όλους τους στίβους της ζωής

Υπερηφάνεια, δικαίωση, αναγνώριση. Τρεις λέξεις που περιγράφουν με τον ιδανικότερο τρόπο το αποτύπωμα των «Προσώπων της Χρονιάς» και φέτος και διαχρονικά (η εκδήλωση συμπλήρωσε τα 10 χρόνια ζωής). Στις παραπάνω λέξεις θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι άλλες, όπως τιμή, ταλέντο, αλληλεγγύη, καινοτομία και κυρίως λάμψη, με τη φετινή εκδήλωση στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών να προσφέρει ένα υπερπλήρες τρίωρο και να στέλνει μηνύματα ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι γεμάτη από πρωταγωνιστές σε όλους τους στίβους της ζωής.

Το κοινό καλωσόρισε ο εκδότης Θεόδωρος Λουλούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας ότι πολλοί από τους πρωταγωνιστές δεν απασχολούν τη δημοσιότητα, ενώ την αξίζουν και αυτός ήταν ο λόγος που καθιερώθηκε ο θεσμός: για να ρίξει φως σε αυτούς τους πρωταγωνιστές.

Σε ό,τι αφορά τις βραβεύσεις, το βραβείο Πανελληνίας εμβέλειας έλαβε η Βάνα Λαβίδα για τη δράση της MDA Hellas, με την απονομή να κάνει ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θεόδωρος Λουλούδης, ο οποίος ως οικοδεσπότης

Το δεύτερο βραβείο της βραδιάς έφερε το όνομα του πλατινένιου χορηγού, της Affidea. Το βραβείο αφορούσε την κατηγορία της Επιστήμης. Τιμήθηκε ο Γιώργος Χρούσος, ένας από τους σπουδαιότερους βιοϊατρικούς επιστήμονες στον κόσμο και την απονομή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, Θεόδωρος Καρούτζος. Στην ίδια κατηγορία της Επιστήμης ο Θεόδωρος Παπανικολάου, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρέλαβε βραβείο από τον γενικό γραμματέα Τουρισμού, Μύρωνα Φλουρή.

Στην Επιχειρηματικότητα τιμήθηκε ο Κλεομένης Μπάρλος της CBL Patras (την απονομή έκανε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος).

Στην Εκπαίδευση φέτος η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα επόμενα 5 βραβεία ήταν επιλογές του φορέα με την απόλυτη δικαιοδοσία στον τομέα αυτό. Τιμήθηκαν η Μελίνα Δημητρoπούλου για την εισαγωγή της, ως πρώτη, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών (την απονομή έκανε ο κοσμήτορας της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλειος Κόμης), η Λυδία Μενούνου, ως η φοιτήτρια που αποφοίτησε πρώτη από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2023 (την απονομή έκανε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Νικόλαος Αβούρης), η Όλγα Βλάχου, διευθύντρια στο 13ο Δημοτικό Σχολείο για διάκριση στο Erasmus (την απονομή έκανε ο κοσμήτορας της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παπαθεοδώρου), η Χρυσούλα Καραγρηγόρη για την προσφορά της μέσω του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου (την απονομή έκανε ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλος Αβραμίδης) και η Φλέβα Ζωής, ως βασικός φορέας εθελοντικής

αιμοδοσίας της περιοχής μας (την απονομή έκανε η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών Ελένη Αλμπάνη).

Στην πρώτη βράβευση στην κατηγορία της Κοινωνίας τιμήθηκε η Αθηνά Παπαχρήστου, συνταξιούχος αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου (παρέλαβε βραβείο από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη). Η βράβευση αυτή έκανε ένα ολόκληρο Συνεδριακό Κέντρο να σηκωθεί «όρθιο» για να χειροκροτήσει και σίγουρα αποτέλεσε την πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς. Ακολούθησε η βράβευση της Ελένης Σωτηροπούλου για την προσφορά της μέσω του οργανισμού «Υγεία για όλους» (η απονομή έγινε από τον ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Bakalaros Group Κώστα Μπακαλάρο), του Ανδρέα Αλικανιώτη για τον ηρωισμό του στην τραγωδία των Τεμπών (την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης) και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας για τη σημαντική δράση της (την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης).

Στην κατηγορία Πολιτική βραβεύτηκε ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, για την ανοδική πορεία του στην αυτοδιοίκηση (την απονομή έκανε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος).

Στην κατηγορία Τέχνες-Πολιτισμός τιμήθηκε η σκηνοθέτιδα Ισμήνη Σακελλαροπούλου για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Καλάβρυτα-Γκερνίκα» (την απονομή έκανε η event designer-planner και πρόεδρος της ΕΓΥΠΑ Άννα-Μαρία Ρογδάκη).

Τέλος, στην κατηγορία Αθλητισμός τιμήθηκαν ο ταλαντούχος διεθνής πολίστας του ΝΟΠ Ηλίας Αγγελόπουλος (την απονομή έκανε ο πρώην διεθνής αθλητής και πρώην διεθνής διαιτητής πόλο, μέλος της ΚΕΔ/ΚΟΕ και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Μιχάλης Κουρέτας), ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών για τη διοργάνωση σπουδαίων αγώνων στην Πάτρα (την απονομή έκανε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δημήτρης Κατσαρός) και ο Αθηνόδωρος Αιγίου για τις διακρίσεις των αθλητών του και τους σημαντικούς αγώνες που φιλοξένησε στην Αιγιάλεια (την απονομή έκανε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος).

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο γνωστός PR man Γιώργος Ντάβλας και η δημοσιογράφος της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και του pelop.gr και ραδιοφωνικός παραγωγός του Peloponnisos FM 104,1 Νικόλ Μακρή. Την επετειακή εκδήλωση στόλισαν με τις φωνές τους οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η σοπράνο Ελενα Κελεσίδη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με αφιέρωμα στη μνήμη της αξέχαστης Νανάς Δούκα, ενώ τοποθέτηση έκανε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο οποίος στάθηκε στο τρίπτυχο του Ιδρύματος: «Αξιοκρατία-Ακαδημαϊκότητα-Αριστεία».

Έχει διαβαστεί 172 φορές