Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Τι δηλώνουν οι συνταξιούχοι

Λίγο η ακρίβεια που έχει βαρέσει κόκκινο και λίγο τα τέλη που πρέπει να καταβληθούν  μέχρι τέλος του χρόνου σε συνδυασμό με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, έχει κάνει τους συνταξιούχους, όπως δηλώνουν στην κάμερα του λεπάντο να μην καταφέρνουν να κάνουν γιορτές αξιοπρεπώς. Λιτά θα περάσουν για ακόμα μία χρονιά τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και όλοι οι συνταξιούχοι καθώς οι συντάξεις τους δε φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα και τα δώρα που επρόκειτο να δώσει η κυβέρνηση λόγω γιορτών θα απορροφηθούν στο να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας ή παλιά χρωστούμενα.

Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο προαναγγέλλει πως διπλά κερδισμένοι  θα είναι τον Δεκέμβριο  περίπου  1    εκατομμύριο       χαμηλοσυνταξιούχοι,  οι οποίοι θα λάβουν τον Δεκέμβριο και πριν τις γιορτές την μόνιμη αύξηση 3% αλλά και το έκτακτο βοήθημα, δηλαδή το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των 150 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων. Η έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ θα δοθεί σε συνταξιούχους:

1. με εισόδημα από κύριες συντάξεις έως 700  ευρώ το μήνα  δηλαδή 8.400 το χρόνο

2. χωρίς προσωπική διαφορά ή

3.   με προσωπική διαφορά μικρότερη των 10 ευρώ

 

Επομένως, οι εν λόγω συνταξιούχοι θα λάβουν την αύξηση 3% από 1/1/2024 και επειδή είναι χαμηλοσυνταξιούχοι -  για παράδειγμα ,σε συντάξεις 700 ευρώ η αύξηση θα είναι μόλις 21 ευρώ το μήνα και  θα πάρουν και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα. Δηλαδή το ετήσιο όφελός τους θα είναι 402 ευρώ.

Η νομοθετική διάταξη για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης  προβλέπει πως θα πρέπει να καταβληθεί έως την 31η Δεκεμβρίου του 2023. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή μετά τα Χριστούγεννα και πριν την Πρωτοχρονιά - αν δεν πληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Όσων αφορά τώρα για την αύξηση των συντάξεων επί του ποσοστού 3% οι ηλικιωμένοι δήλωσαν στην κάμερα πως δεν είναι τίποτα αυτό και πως δεν θα λύσει το πρόβλημα τους τα 10 ή τα 20 ευρώ που πρόκειται να πάρουν.

Έχει διαβαστεί 371 φορές